Манчестър Юнайтед победи Борнемут с 3:1 в отложен мач от последния кръг на английската Висша лига.

През първото полувреме не станахме свидетели на нищо интересно, но все пак Руни успя да открие резултата две минути преди края на първата част.

Второто полувреме отново Юнайтед бе по-активният отбор и Маркъс Рашфорд(74') и Ашли Йънг(87') направиха резултата класически, преди Крис Смолинг да си отбележи автогол в последната минута на мача и с това да оформи крайния резултат.

По този начин Юнайтед събра 66 точки и се изравни с четвъртия Манчестър Сити, но головата разлика на отбора е далеч по-лоша и "червените дяволи" ще се подвизават в турнира Лига Европа.



Двубоят започна с домакински натиск и Маркъс Рашфорд имаше възможност да открие резултата още в 3-тата минута, но нападателят на "червените дяволи" не намери очертанията на вратата.

В следващите минути играта се поуспокои и интересни положения пред двете врати липсваха.

В средата на първата част Руни опита далечен изстрел, но топката прелетя встрани от вратата.

Половин час след началото на мача, Руни изпълни пряк свободен удар и Майкъл Карик бе близо до това да открие резултата, но се размина с топката.

Малко преди края на първото полувреме Рашфорд се отличи със страхотен самостоятелен пробив, но така и не успя да стреля към вратата на "черешките".

Така се стигна до 43-тата минута, когато отлична комбинация между футболистите на Юнайтед остави Руни в отлична позиция за гол и той прониза мрежата на противника с перфектен, техничен шут с десния крак.

Пет минути след подновяването на играта реферът Джонатън Мос не отсъди чиста дузпа за Манчестър Юнайтед за нарушение срещу Хуан Мата.

В 54-тата минута Майкъл Карик разстресе напречната греда на "черешките", след топовен изстрел от около 25 метра.

Антонио Валенсиа отправи силен шут към вратата на Борнемут в 60-тата минута, но Адам Федеричи спаси по невероятен начин.

Малко по-късно Хуан Мата се освободи по прекрасен начин от защитниците на гостите и стреля, но Федеричи закова топката на голлинията.

Четвърт час преди края Рашфорд успя да направи резултата 2:0. Руни центрира към Валенсиа, който с глава свали към Рашфорд и младокът прати коженото кълбо в мрежата на Боренмут.

Малко преди края на мача Руни изведе по брилянтен начин Ашли Йънг и англичанинът не сгреши. Манчестър Юнайтед - Борнемут 3:0.

В самия край на двубоя Крис Смолинг си отбеляза нелеп автогол и с това оформи крайния резултат.

 

 

Манчестър Юнайтед - Борнемут 3:1

Голмайстори:

1:0 Руни - 43'
2:0 Рашфорд - 74'
3:0 Йънг - 87'
3:1 Смолинг - 90' автогол

 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Бортуик-Джаксън, Смолинг, Блинд, Валенсиа, Мата, Карик, Руни, Лингард, Марсиал, Рашфорд

Борнемут: Федеричи, Франсис, Кук, Елфик, Даниелс, Гослинг, Сърман, Пю, Ричи, Уилсън, Кинг

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/P2Eg2RO2aUo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>