Футболните фенове няма да чакат дълго, преди да видят първия официален сблъсък между Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо начело на новите им отбори. 

Двамата изградиха съперничество в Испания начело на Реал и Барса, а сега ще работят в Манчестър, където Специалния ще води Юнайтед, а неговия конкурент Сити. 

Днес Висшата лига разкри програмата за новата кампания, от която става ясно, че първото градско дерби ще бъде на 10 септември на „Олд Трафорд“. Сблъсъкът на „Етихад“ ще е на 25 февруари догодина. 

Иначе в първия кръг в средата на август Ман Юнайтед ще гостува на Борнемут, а Гражданите ще приемат Съндърланд. Първата среща на Моуриньо с Челси ще бъде на „Стамфорд Бридж“ на 22 октомври. 

Шампионът Лестър ще пътува до Хъл за сблъсък с новака, а от останалите мачове се откроява сблъсъка Арсенал – Ливърпул. Доста интересен ще бъде и двубоя Челси – Уест Хям, който ще бъде първи за новия наставник на Сините Антонио Конте. 

Роналд Куман ще дебютира начело на Евертън в домакинство срещу Тотнъм, а останалите срещи са Бърнли – Суонси, Кристъл Палас – Уест Бромич, Мидълзбро – Стоук и Саутхемптън – Уотфорд. 

Началото ще бъде трудно за Арсенал, който след домакинството на Ливърпул, ще пътува до Лестър. Артилеристите ще играят с Челси в края на септември, а в началото на ноември е първото дерби за сезона с Тотнъм. Веднага след него предстои и гостуване на Манчестър Юнайтед.