Мениджърът на Хъл Сити Майк Фелан заяви, че сър Алекс Фъргюсън е искал да привлече Златан Ибрахимович в Манчестър Юнайтед още докато бе начело на клуба.

Фелан, който бе дясна ръка на Фъргюсън в клуба, заяви това преди двубоя между Хъл и Юнайтед от третия кръг във Висшата лига.

"Златан бе в радара на сър Алекс много пъти. Но той винаги играеше за най-силните клубове и бе много трудно да го доведем във Висшата лига. Никой отбор не би се разделил така лесно с играч, който е толкова талантлив като него", каза Фелан.

Мениджърът на Хъл добави, че Ибрахимович е футболистът, който най-много се доближава до излъчването на легендата на "червените дяволи" Ерик Кантона.

"Всеки футболен клуб се нуждае от катализатор като него, защото той може да прави разликата между единия и другия отбор. Освен това Златан е достатъчно уверен в себе си и знае какво умее. При Ерик беше по същия начин. Той беше точно такъв катализатор, който донесе високи очаквания сред феновете и шампионски дух в съблекалнята", каза още Фелан.

Срещата между Хъл и Манчестър Юнайтед е в събота от 19:30 българско време.