Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити, среща от 4-ия кръг на Висшата лига, стадион ''Олд Трафорд'', 14.30 часа българско време.

Вероятните състави на двата тима

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Бейи, Блинд, Валенсия, Шоу, Погба, Фелаини, Рашфорд, Руни, Марсиал, Ибрахимович

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Браво, Стоунс, Коларов, Клиши, Саня, Делф, Фернандиньо, Нолито, Стърлинг, Де Бройне, Силва

Прогноза на Gol.bg:
Един срещу друг се изправят Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо в първото им манчестърско дерби. И двата тима се намират в прекрасна форма от началото на сезона и са постигнали по 3 победи във Висшата лига. Днес обаче успешната серия ще приключи за някой от тях.

В състава на ''червените дяволи'' няма контузени и наказани състезатели, но пък под въпросителна са Лингард, Шоу и Мхитарян, които имат леки оплаквания.

В този на ''гражданите'' обаче ситуацията е доста по-различна и наказан е Кун Агуеро, което е огромен удар за Гуардиола, а пък с контузии са Компани и Саня, но и двамата имат минимален шанс да играят днес.

Все пак обаче има и добра новина за испанския наставник на гостите, тъй като Сане ще може да дебютира за отбора днес.

След като загубиха четири поредни дербита със Сити, Юнайтед е без загуба срещу този противник в три поредни мача, в които тимът е записал 2 победи и 1 реми.

''Гражданите'' не успяха да отбележат и в двете дербита с градския съперник през миналия сезон, а ако не успеят да го сторят и днес това ще бъде първият случай без гол за Сити в три поредни дербита от 1995 година.

Ако обаче днес Сити бие, това ще бъде 50-ата победа на тима срещу Юнайтед във всичи турнири.

Жозе Моуриньо е спечелил само 3 от 16-те си срещи с Пеп Гуардиола, като освен това в сблъсъците между двамата има 6 ремита и 7 победи за тимовете на Пеп.

Ако пък днес Сити бие, това ще бъде най-добрият старт за испанеца начело на клубен тим, след като той не успя да постигне четири шампионатни поредни победи на старта в предишните си тимове.

Нашата прогноза за този мач е победа с един гол за Юнайтед.

Резултат: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 1:0