Манчестър Юнайтед преби Фенербахче с 4:1 в мач от група "А" на Лига Европа, игран на стадион "Олд Трафорд".

"Червените дяволи" стартираха с желание, но играта им беше доста безидейна. Половин час след началото на мача те все пак бяха подпомогнати сериозно от защитата на Фенербахче. 

Турците направиха две бързи дузпи, които бяха реализирани от Пол Погба и Антони Марсиал. Секунди преди почивката Погба вкара и с удар извън наказателното поле.

Интригата беше ликвидирана още в началото на второто полувреме, когато Джеси Лингард се разписа с изстрел около дъгата. В 83-ата минута зрителите на стадиона аплодираха и почетния гол за турците, защото той бе дело на бившия футболист на тима Робин ван Перси.

Манчестър Юнайтед е на върха в групата с 6 точки, докато Фенербахче е трети с четири пункта.


Двата отбора започнаха на много високи обороти, но не успяваха да създадат интересни атаки пред една от двете врати.  Бяха изминали десетина минути игра, когато Хуан Мата се опита да намери Антони Марсиал с много хитро подаване, но пасът дойде дълъг за французина.

"Червените дяволи" опитваха атаки през центъра и по крилата, но дефанзивният вал на турците действаше на много високо ниво. При една от редките атаки на гостите ван Перси беше потърсен с дълъг пас, но не стигна до кълбото.

В средата на първата част Мата пробва ново центриране към Марсиал и този път топката премина много близо покрай главата на французина. Той се извиси край далечната греда, но отново не успя да засече.

Преди да изтече половин час игра Майкъл Карик намери Мата в наказателното поле и испанецът беше съборен от Симон Кяер - дузпа за Юнайтед! Пол Погба застана зад топката и реализира в долния ляв ъгъл.

Веднага след това Юнайтед получи втора дузпа! Антони Марсиал беше съборен в наказателното поле от Шенер и реферът отново показа бялата точка. Потърпевшият пое отговорността и подобно на Погба вкара в долния ляв ъгъл. Волкан усети посоката, но не успя да предотврати попадението.

В 37-ата минута Фенербахче можеше да намали при първата си смислена акция. Соуса беше изведен сам срещу Давид де Хеа, но стреля право в тялото му!

В добавеното време на първото полувреме Пол Погба практически ликвидира интригата с втория си гол в мача. Той получи подаване от Джеси Лингард и препарира Волкан с изстрел от дъгата.

Второто полувреме започна по кошмарен начин за турците, които направиха офанзивна смяна в търсене на обрат. Руни подаде за Джеси Лингард, който стреля от дъгата и заби топката в долния ляв ъгъл.

Шен се опита да върне част от интригата, но острото му центриране мина успоредно на голлинията. Преди да измине един час игра Робин ван Перси шутира технично, но покрай лявата греда.

Четвърт час преди края на редовното време влезлият като резерва Исмаил отправи хубав удар с глава след центриране на Шенер, но топката мина покрай целта. На отсрещната врата Волкан отказа Мата, спасявайки с крак.

В 83-ата минута Робин ван Перси вкара почетен гол и почти всички зрители на стадиона станаха на крака, за да аплодират бившия си любимец. Еменике записа асистенция, подавайки към холандеца отляво.

Малко след това Соуса отправи хубав шут, но Де Хеа спаси. В последната минута пък Фосу-Менса накара Волкан да се намеси добре.

 

Манчестър Юнайтед - Фенербахче 4:1

1:0 Пол Погба - 31', дузпа
2:0 Антони Марсиал - 34', дузпа
3:0 Пол Погба - 45' + 1
4:0 Джеси Лингард - 48'
4:1 Робин ван Перси - 83'

 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг (Рохо - 46'), Байи, Дармиан, Шоу, Карик, Погба (Фосу-Менса - 75'), Лингард (Депай - 66'), Мата, Марсиал, Руни

Фенербахче:  Волкан, Кяер (Еменике - 46'), Шкъртел, Шенер, Хасан, Соуса, Топал, Нойщедтер, Потук, Шен (Исмаил - 69'), ван Перси