Манчестър Юнайтед е готов да плати  около 10 милиона паунда на Бастиан Швайнщайгер, само и само да се отърве от него, пише вестник „Сън“. 

Германецът е замразен от Жозе Моуриньо и доскоро дори не тренираше с тима. Сега това се промени, но така или иначе е ясно, че той няма бъдеще на „Олд Трафорд“. 

В клуба обаче са се примирили, че единственият начин да се разделят с играча, е като му платят сериозна неустойка. Швайни има още 2 години от договора си с Червените дяволи, за които трябва да получи 18 милиона лири, но в клуба се надяват, че срещу 10 милиона ще се споразумеят с него да се разделят преди края на контракта. 

„Бастиан изпълнява задълженията си и тренира всеки ден, като се намира в отлична форма. Толкова добре той не е бил от пристигането си в клуба“ заяви източник от клуба, което обаче не значи, че Моуриньо е готов да върне халфа в състава. 

Отбори от САЩ и Китай ще бъдат със сигурност готови да привлекат футболиста и макар и на този етап да няма желаещи, през януари това може да се промени, което ще помогне на Юнайтед да го разкара, макар и срещу сериозна сума от 10 милиона.