Манчестър Юнайтед удари с 1:0 Тотнъм и записа важна победа на "Олд Трафорд" в битката за Топ 4. Единственото попадение в мача заби Хенрих Мхитарян (29-ата минута).

С тази победа "червените" дяволи събраха 24 точки и са на шесто място в класирането, докато Тотнъм е с позиция по-нагоре с 27 пункта, лидер е Челси с 37.

Като цяло Юнайтед контролираше мача, показа по-качествени неща, вкара веднъж и в крайна сметка заслужено си взе победата.

Трябва да се отбележи, че Жозе Моуриньо бе заложил на същия състав, който през миналия уикенд записа равенство с Евертън. Уейн Руни и Хуан Мата останаха на пейката, а Хенрих Мхитарян отново бе титуляр и се отблагодари за доверието.

Юнайтед вече е в серия от 8 мача без загуба, но в тях записа 6 ремита. Тотнъм от своя страна разочарова и в крайна сметка логично падна. Това е второ шампионатно поражение за гостите, които преди две седмици загубиха и от Челси.

Юнайтед започна здраво мача и още в началото можеше да вкара, но домакините зъписаха няколко пропуска.

Така се стигна до 29-ата минута, когато Хари Кейн направи грешка в центъра на терена, Андер Ерера се възползва и изведе Мхитарян на голова позиция и арменецът реализира първото си попадение за Юнайтед във Висшата лига и общо второ след трансфера му на "Олд Трафорд" през миналото лято.

Мхитарян се разписа и при победата с 2:0 за Манчестър Юнайтед срещу Заря (Луганск) преди три дни в мач от груповата фаза на Лига Европа.

През втората част Виктор Уанияма пропусна да изравни за "шпорите", след като беше изпуснат от отбраната на домакините.

Удар на Пол Погба в 63-ата минута от фаул срещна гредата, а малко по-късно нов силен шут на френския национал беше спасен от вратаря Уго Йорис.

Кристиан Ериксен отправи единствения опасен удар към Давид де Хеа, но испанецът се справи отлично при изстрела му от фаул.

Лошата новина за „червените дяволи” бе контузията на Хенрик Мхитарян, който остана на земята след единоборство с Дани Роуз и трябваше да бъде изнесен от терена с носилка.

Манчестър Юнайтед има актив от 24 точки на шесто място в класирането, докато Тотнъм има три точки повече на петата позиция.

В друга неделна среща от този кръг Саутхяптън победи с 1:0 у дома новака в елита Мидълзбро. Попадение на Софиан Буфал осем минути след почивката след асистенция на Джеймс Уорд-Праус осигури успеха в полза на домакините.

"Светците" се изкачиха до 10-ото място в класирането с актив от 20 точки. Мидълзбро е на 16-а позиция с пет точки по-малко от днешния си противник.

Манчестър Юнайтед - Тотнъм 1:0

Голмайстор: Хенрих Мхитарян (29)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Рохо, Валенсия, Дармиан, Погба, Карик, Ерера, Мхитарян, Ибрахимович, Марсиал

Тотнъм: Лорис, Уокър, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Уаняма, Дембеле, Ериксен, Али, Сон, Кейн