Манчестър Юнайтед се разправи без проблеми с Рединг 4:0 и продължи напред в турнира за купата на Англия. Фаворитът спечели на "Олд Трафорд" с голове на Уейн Руни, Антони Марсиал и два на Маркъс Рашфорд.

"Червените дяволи" тотално прегазиха своя съперник от Чемпиъншип, воден от бившия защитник на тима Яп Стам, макар да игра без големите си звезди Златан Ибрахимович, Пол Погба и Хенкрик Мхитарян.

Първото попадение за "червените дяволи" бе много специално. 31-годишният капитан Руни изравни рекорда на легендарния Сър Боби Чарлтън от 249 гола с фланелката на Юнайтед. Чарлтън бе на трибуните, наред с великия Сър Алекс Фъргюсън, като и двамата искрено се зарадваха на постижението на Руни.


Юнайтед можеше да поведе още преди да е изминала и една минута от двубоя. Опасен удар на Рашфорд профуча встрани от вратата. При следващата атака пък Уейн Руни се измъкна от защитата на гостите и стреля, но стражът Ал Хабси бе на място и спаси.

В 7-ата минута обаче "червените дяволи" вече ликуваха. Отлично центриране на Мата намери Руни, който макар и с коляно прати неспасяемо топката в мрежата на Рединг. В 15-ата минута Юнайтед нанесе своя втори удар и отрано си опече мача.

След чудесно двойно подаване с Руни, Марсиал с техничен диагонален удар опъна мрежата на гостите за 2:0. Малко след това силната игра на домакините се помрачи от травма на Маркос Рохо, който трябваше да бъде принудително заменен от Фил Джоунс.

Атаките на Юнайтед се редяха една след друга, а при поредния си пробив Марсиал отново шутира, но този път Ал Хабси. Чак в 25-ата минута дойде и първата опасност пред вратата на "червените дяволи". Мур се размина с остра топка на няколко метра от голлинията.

В 27-ата минута голям пропуск направи Маркъс Рашфорд - младият талант на Юнайтед се измъкна на ръба на засада, финтира Ал Хабси, но накрая ударът му от малък ъгъл намери външната страна на мрежата.

Последва ново сходно положение за Рашфорд, който обаче този път бе париран от Ал Хабси. Малко преди края на полувремето Марсиал бе близо до втория си гол, след като отблизо засече остро центриране на Рашфорд, но не намери вратата.

След почивката Юнайтед продължи да доминира, а Рединг с мъка да се защитава. Майкъл Карик пробва мерника си от дистанция, но Ал Хабси с хубав плонж спаси. В 60-ата минута Рашфорд отново направи голям пропуск, след като получи идеален пас от Руни и на метри от вратата се размина с топката.

Последва леко отпускане по-равностойни минути, а нападателят на Рединг Керможан изпусна една от малко добри възможности за гол. В 75-ата минута Юнайтед довърши съперника с трети гол. Брилянтен пас на Карик изведе Рашфорд сам срещу вратаря и младокът хладнокръвно направи 3:0.

Двубоят ще се запомни и с влизането като резерва на халфа Бастиан Швайнщайгер, който записа първи минути през сезона с червената фланелка. Само няколко минути след първия си гол, Рашфорд се разписа за втори път. Ал Хабси направи груба грешка и му сервира топката на празна врата за 4:0.

В края на мача и Фелайни получи шанс да се нареди след голмайсторите, но ударът му отблизо бе блокиран. До последния съдийски сигнал Юнайтед доигра спокойно мача и заслужено се поздрави с голямата победа.

Манчестър Юнайтед - Рединг 4:0

1:0 Руни 7
2:0 Марсиал 15
3:0 Рашфорд 75
4:0 Рашфорд 79

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Йънг, Смолинг, Рохо (19 - Джоунс), Блинд, Фелайни, Карик (78 - Фосу-Менса), Мата (78 - Швайнщайгер), Руни, Марсиал, Рашфорд

Рединг: Ал Хабси, Гънтът, Ван ден Берг, Мур, Блекет (46 - Обита), Евънс (68 - Суифт), Уилиямс, Бийрънс, Кели, МакКлиъри, Керморжан (77 - Самюел)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/evTE_MpKTJE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>