Уест Бромич се утвърди като един от най-неудобните отбори за Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” завършиха 0:0 у дома с Албионс, след като загубиха 2 от последните си 3 мача срещу този съперник. 

В мач на една врата хората на Жозе Моуриньо така и не успяха да вкарат топката в мрежата. Тимът бе без основни играчи като Златан Ибрахимович, Пол Погба, Андер Ерера и други, докато Антъни Марсиал, Маркъс Рашфорд и останалите не успяха да оправдаят доверието на треньора си. В игра в края се появи капитанът Уейн Рууни, който лекуваше дълго време контузия. 

С това равенство Манчестър Юнайтед остава на 5-то място в класирането с актив от 53 точки, с 4 по-малко от четвъртия Манчестър Сити. Уест Бромич е 8-ми с 44. 

“Червените дяволи” контролираха събитията на “Олд Трафорд” през първото полувреме, но така и не създаваха достатъчно положения пред вратата на Фостър. Гарет Макоули дирижираше добре защитата на гостите и в крайна сметка двата тима се прибраха на почивка при 0:0. 

Натискът на Манчестър Юнайтед стана още по-сериозен през втората част. Играта се водеше предимно в половината на Уест Бромич, но в началните минути Антъни Марсиал и Маруан Фелайни “блеснаха” с пропуски. 

В 67-та минута се отчете и Хенрик Мхитарян. Арменецът бе изведен сам срещу Фостър, който обаче закачи леко топката и тя не пожела да влезе във вратата. Малко след това Фостър се намеси блестящо и след удар на Маркъс Рашфорд. 

Гостите отговориха с опасна атака на резервата Саломон Рондон, който бе спрян от Маркус Рохо, а в 73-та минута Джони Еванс без малко щеше да си вкара автогол. До края Рууни и Рашфорд пропуснаха по едно положение, а гостите почти дочакаха своят шанс в 86-та минута, когато доскорошният любимец на феновете на Юнайтед Дарън Флетчър тресна гредата с удар от далечно разстояние. 

Така Манчестър Юнайтед завърши наравно за 8-ми път в последните си 12 мача за първенство на "Олд Трафорд". 

Манчестър Юнайтед - Уест Бромич 0:0

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Байи, Рохо, Йънг, Карик, Фелаини, Лингард, Мхитарян (74 - Рууни), Марсиал, Рашфорд

Уест Бромич: Фостър, Доусън, Макоули, Еванс, Ниом, Шадли (68 - Якоб), Флетчър, Ливърмор, Брънт, Макклийн (57 - Морисън), Робсон-Кану (70 - Рондон)