Манчестър Юнайтед успя да постигне успех с 3:0 при гостуването си на Съндърланд в среща от 32-ия кръг на Висшата лига.

Преди мача гостите бяха в серия от 2 поредни ремита и действаха доста неубедително в офанзивен план, в последните си две срещи.

Днес обаче тимът на Моуриньо отново се върна на победния път. 

Ибрахимович, Мхитарян и Рашфорд вкараха попаденията в 30-ата, 46-ата и 87-ата минути, а "черните котки" завършиха мача с 10 души заради червения картон на Ларсон в 43-ата минута.

След мача Юнайтед е 5-и с актив от 57 точки и е само на 4 от 4-ия в класирането Манчестър Сити, докато Съндъранд е на 20-ото място с актив от 20 точки. 


Гостите започнаха мача активно и още в 3-ата минута Лингард отправи удар около границата на наказателното поле, който не бе проблем за Пикфорд и младият страж спаси.

Малко след това пък удар на Ибрахимович бе блокиран и в крайна сметка топката бе избита от противников футболист в корнер, а в 15-ата минута и домакините създадоха нещо интересно.

Джоунс обаче прати топката покрай вратата на Юнайтед, макар че не бе на толкова лоша позиция. Няколко минути след това удар на Овиедо бе спасен с лекота от Ромеро.

Домакините създадоха още един шанс, но в 26-ата минута Кетърмоул стреля силно и стражът на Юнайтед отново се намеси.

Все пак в 30-ата минута Ибра реализира за гостите. Той бе намерен от Ерера на границата на наказателното поле, а след това се завъртя и с прекрасен удар по земя матира Пикфорд.

В 34-ата минута Фелаини бе на косъм да удвои, но Овиедо в последния момент изчисти топката от голлинията, а десетина минути след това Ларсон от състава на домакините бе изгонен от игра. Причината за това е, че влезе опасно с бутоните в краката на Ерера и съдията директно му вдигна червения цвят. 

Секунди след подновяването на играта, след почивката, и Мхитарян се разписа след хубав удар по земя от наказателното поле, който бе насочен в далечния ъгъл. 

В 58-ата минута удар на Ибра рикошира в противников играч и можеше да излъже стража на Съндърланд, но в крайна сметка това така и не се получи. Последва и удар на Ерера, който бе над вратата. 

Две минути след това Дефоу прати една топка право в ръцете на Ромеро, а пък в 63-ата минута Юнайтед пропусна чрез Погба, който би над вратата. 

В 78-ата минута Марсиал можеше да вкара при първото си докосване, но Пикфорд успя да улови топката, след като французинът се опита неуспешно да го прехвърли. 

В 87-ата минута Рашфорд оформи крайния резултат, след като бе изведен в наказателното поле зад отбраната от Ибрахимович и с мощен удар реализира. 

До края нямаше повече голове. 

Съндърланд - Манчестър Юнайтед 0:3
0:1 Ибрахимович 30
0:2 Мхитарян 46
0:3 Рашфорд 89

Съндърланд: Пикфорд, Джоунс, Коне, Овиедо (39 - Манкуийо), Денайър, Кетърмоул (66 - Борини), Ларсон, Родуел, Ндонг, Аничебе, Дефоу

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Дармиан, Рохо, Шоу (61 - Блинд), Бейи, Фелаини, Мхитарян (77 - Марсиал), Ерера, Погба, Лингард (64 - Рашфорд), Ибрахимович