Манчестър Юнайтед влиза сериозно в борбата за защитника на Бърнли Майкъл Кийн, съобщава „Дейли Мейл”. 

Футболистът е бивш играч на Червените дяволи, като напоследък играе много силно и бе считан за сериозна цел и на Ливърпул, като явно идеята е да прецака големия си съперник. 

От „Олд Трафорд” обаче ще трябва да дадат доста голяма сума, в сравнение с тази, която получиха за Кийн преди 2 години, когато го продадоха на Виненочервените за само 2 милиона паунда. 

Сега Кийн е оценяван на около 25 милиона лири, което означава, че ще струва поне 10 пъти повече от сумата, която влезе в касата на клуба. 

От друга страна при продажбата през януари 2015-а в договора на футболиста бе включена клауза, според която Юнайтед ще получи 25% от бъдещ трансфер, което ще намали евентуално парите, които Червените дяволи ще дадат. 

Защитникът все още живее в Манчестър и е фен от дете на отбора. Ако той се завърне в клуба се очаква да получава по около 100 000 паунда на седмица, което е 4 пъти повече от настоящото му възнаграждение. 

През този сезон той записа 35 участия за Бърнли, като се отчете с 2 гола, 2 асистенции, 44 блока, 260 изчиствания и помогна за 12 сухи мрежи на тима.