Златан Ибрахимович отново ще се присъедини към Манчестър Юнайтед, когато излекува напълно контузия си в коляното. Президентът на Лос Анджелис Галакси - Крис Клейн, който иска да привлече шведския нападател, призна, че Ибрахимович желае да остане в Европа.

"Смятам, че за момента той иска да играе в Европа. Поддържаме контакт със Златан и неговия агент. Той обича клуба и Лос Анджелис. Проявяваме интерес към него. Вратите ни винаги са отворени за него. Искаме да го видим в нашата лига, но не знаем какво ще стане", заяви Крис Клейн пред ЕСПН. 

В момента Златан Ибрахимович е свободен агент, но продължава да тренира на базата на Манчестър Юнайтед. 35-годишният голмайстор от босненски произход реализира 28 гола с екипа на "червените дяволи" през миналата кампания. Ибрахимович получи тежка контузия в коляното през април в мач от Лига Европа между Юнайтед и белгийския Андерлехт.

Добрите отношения на Ибрахимович с мениджъра на Юнайтед - Жозе Моуриньо, не са тайна и нападателят иска да продължи да работи заедно с португалеца на "Олд Трафорд". Очакванията са, че Ибрахимович ще се завърне в Юнайтед в края на годината.

Жозе Моуриньо вече заяви, че Манчестър Юнайтед "не може да си позволи да бъде без изявен нападател в първата част от сезона". Португалският специалист визира привличането на Ромелу Лукаку от Евертън и евентуалното завръщане на Златан Ибрахимович.