Манчестър Юнайтед обяви трансфера на Неманя Матич от Челси. Сръбският халф подписа договор с 20-кратните шампиони на Англия за три сезона с опция за продължаване с още една година. Цената на сръбския национал е между 40 и 50 милиона британски лири, съобщават британските медии. 28-годишният Матич е третото ново попълнение за "червените дяволи" през лятната пауза. 

"Неманя е футболист на Манчестър Юнайтед и футболист на Жозе Моуриньо. Той има всички качества, които искаме: лоялност, амбиция и последователност. Отборен играч е. Благодаря му за желанието да се присъедини към отбора. Без това щеше да бъде невъзможно идването му при нас. Сигурен съм, че нашите футболисти и фенове ще го обикнат. Добре дошъл за нашия нов номер 31", заяви мениджърът на Юнайтед - Жозе Моуриньо. Матич стана шампион във Висшата лига с Челси през 2015 и 2017 година.

"Насладих се на моето време в Челси и искам да благодаря на клуба и запалянковците за подкрепата. Нямам търпение да срещна новите ми съотборници и да започна да тренирам с тях. Това е много вълнуващо. Гледам напред и искам да изиграя роля в историята в този велик клуб", коментира Матич, който беше футболист на "сините" от Лондон между 2009 и 2011 година, както и между 2014 и 2017 година. 

Неманя Матич и Жозе Моуриньо работиха заедно в Челси.