Най-успешният мениджър в историята на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е хвърлил оставка месеци преди историческия требъл през 1999 година, разкри бившият президент на клуба Мартин Едуардс (на снимката по средата).

"През юли 1998 година с президента сър Роланд Смит се обадихме на Алекс, който беше на почивка във Франция. Сезонът беше приключил зле за нас, защото бяхме втори, на точка зад Арсенал", започна своя разказ Едуардс, който е изпълнителен директор по онова време.

"Не бяхме спечелили нищо и не бяхме доволни. Чудихме се дали Алекс не изпуска нещата малко от контрол заради статута си на известна личност и заради интереса си към конете. Споделихме му своите чувства и Роланд каза, че трябва да го напишем в писмо."

"Той го получи и дойде да се срещнем. Беше бесен. Каза "ако това е нещото, което мислите за мен, аз хвърлям оставка". И си тръгна. Не бях особено загрижен, защото знаех, че той ще се върне. И за щастие се оказах прав. Очевидно беше говорил с някого, навярно със своя адвокат, който му е казал, че няма да получи никакви пари, ако подаде оставка. Но не знам, това са само спекулации."

"Нямаше място за притеснение. Ако знаеш, че трябва да сториш нещо, после трябва да понесеш последствията. А аз бях сигурен, че това е правилният ход. Алекс щеше да отговори по един или друг начин на тези думи, а аз щях да бъда безкрайно неизвестен, ако той си беше тръгнал. За щастие той остана и още следващия сезон ние спечелихме требъл", добави Едуардс.