Полузащитникът на Манчестър Юнайтед е поласкан от сравненията с легендата на клуба Рой Кийн и признава, че ирландецът е имал влияние върху формирането му като играч. 

Сърбинът пристигна от Челси през лятото на „Олд Трафорд“ и веднага се превърна в ключова фигура в състава на Жозе Моуриньо, като е твърд титуляр в селекцията. 

„Когато започнах да се интересувам от футбол той бе един от най-добрите халфове във Висшата лига, ако не и най-добрият. Докато се учех винаги се опитвах да взимам по нещо от другите и естествено той бе един от тези футболисти“ коментира сърбинът, който е доволен от старта на сезона, но не бърза да се радва. 

„Все още е много рано да се правят генерални изводи, защото са минали само 3 мача. Започнахме наистина добре, като спечелихме всичките си срещи и не сме допуснали гол, което ме прави много щастлив. Сезонът обаче е дълъг и има много мачове, така че е важно къде ще бъдем през май“ добави Матич, който сега мисли за важния двубой с Ейре довечера в Дъблин. 

„Това е най-важният ни мач в квалификациите и един от най-значимите в историята на футбола на страната. Ако спечелим ще бъдем много близо до световното първенство и точно към това ще се стремим“ казва Матич, чийто тим води с 2 точки пред ирландците в групата и победата ще приближи състава много близо до Мондиала.