Манчестър Юнайтед – Евертън, мач от 5-ия кръг на Висшата лига, „Олд Трафорд”, 18,00 часа

Групата на Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Ромеро; Линдельоф, Баи, Джоунс, Смолинг, Блинд, Шоу, Валенсия, Дармиан; Мата, Карик, Лингард, Йънг, Ерера, Мхитарян, Фелайни, Матич; Лукаку, Марсиал, Рашфорд

Контузени: Погба, Ибрахимович, Рохо

Групата на Евертън: Пикфорд, Бейнс, Кийн, Уилямс, Джагиелка, Мартина, Холгейт; Шнайдерлен, Ленън, Маккарти, Гей, Сигурдсон, Клаасен, Бешич, Дейвис, Миралас; Сандро, Руни, Калвърт-Люин, Луукман

Контузени: Баркли, Фунес Мори, Боласи, Коулман

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза

Без контузения Пол Погба Манчестър Юнайтед ще трябва да покаже, че може да поддържа темпото на градския съперник Сити при завръщането на Уейн Руни на „Олд Трафорд” с Евертън. 

Очаква се Андер Ерера да замени французина в средата на терена в опита на Червените дяволи да победят за 34-и път Карамелите във Висшата лига и така да изравнят постижението си по успехи срещу Астън Вила. 

Равенството срещу Стоук в миналия кръг не бе приятно, но все пак бе прието философски и сега Жозе Моуриньо ще иска да види отговор от състава, чиято серия без загуба у дома във всички турнири, достигна 32 двубоя. 

Ромелу Лукаку продължава да бележи и сега ще се стреми да го направи и срещу бившия си тим, след като само веднъж до момента не успя да намери път към мрежата на противниците, които определено изглеждат разколебани. 

Двете поредни загуби в първенството от Челси и Тотнъм определено не бяха приятни, но много по-разочароващо бе поражението от Аталанта с 0:3 в Лига Европа в четвъртък, което постави мениджъра Роналд Куман под напрежение. 

Като се добави и това, че през календарната 2017-а Евертън има само една победа навън в първенството и не са печелили като гости вече в 11 поредни срещи изглежда, че нищо добро не очаква отбора на терена на Юнайтед. 

От друга страна обаче, Роналд Куман не е губил в 5 поредни мача срещу Жозе Моуриньо, което показва, че знае как да ограничи отбора му. Това обаче би било много сериозна изненада. 

Макар и без Погба Червените дяволи изглеждат абсолютни фаворити срещу разколебания си противник, който разбира се не трябва да бъде подценяван, но едва ли ще успее да измъкне позитивен резултат. 

Резултат: Манчестър Юнайтед – Евертън 2:0