Манчестър Юнайтед спечели трета победа с 4:0 през сезона, след като срази Евертън на „Олд Трафорд” и не изпусна градския съперник Сити, като го настигна, увеличавайки актива си до 13 точки. 
 
Луис Антонио Валенсия вкара страхотен гол в началото, след което домакините трябваше да чакат до последните минути, за да направят триумфа си още по-сериозен. 
 
Карамелите също имаха своите ситуации, но ги пропуснаха и по този начин допуснаха нова тежка загуба в първенството, която е трета поред и те остават с 4 точки в дъното на класирането. 
 
Роналд Куман загуби от Жозе Моуриньо след 5 успешни мача, а това бе 34-ия успех на Юнайтед над мърсисайдци във Висшата лига. 

В състава на домакините Маруан Фелайни замени контузения Пол Погба, а не както се очакваше Андер Ерера. Ашли Йънг играеше като ляв защитник. Гостите бяха доста дефанзивни с петима в защита и с Гилфи Сигурдсон зад гърба на завръщащия се на „Олд Трафорд” Уейн Руни. 

Началото едва ли можеше да бъде по-добро за домакините. В 4-ата минута Матич намери вдясно Валенсия, който без да бъде притиснат прати топката в далечния ъгъл с великолепен удар от въздуха по диагонала. 
 
След това последваха минути, в които нито един от отборите не можеше да стигне до добри позиции, въпреки че домакините контролираха случващото се на терена. В 21-ата минута обаче Руни излезе на добра позиция, но прати топката покрай вратата. 
 
В 26-ата минута последва сериозен пропуск на Лукаку. Грешка на Кийн даде възможност на Мата да изведе белгиеца на чиста позиция срещу Пикфорд, само че неговият удар с левия крак мина покрай целта. 
 
Последва отменен гол на Евертън заради тънка засада на Том Дейвис, за да дойде още една ситуация за Лукаку, но получил добра топка от Рашфорд, не успя да се възползва, след като шпагатът на Джагиелка и плонжиралия Пикфорд го спряха и така паузата дойде при аванс за Юнайтед. 
 
Веднага след подновяването на играта Руни пропусна фантастичен шанс да изравни. Изведен в наказателното поле той успя да запази топката, да остане сам срещу Де Хеа, но в решаващия момент прати топката в краката му. 
 
Мърсисайдци опитаха да бъдат по-активни в атака, но и Юнайтед търсеше възможност да реши всичко с втори гол. В 54-ата минута Лукаку не успя да стреля от добра позиция. 
 
В 62-ата минута Сигурдсон накара Де Хеа да се намесва, а в 65-ата Мата прати топката в гредата от свободен удар. След това Лингард не успя да вкара изведен добре. 
 
Така се стигна до последните минути, когато Червените дяволи направиха победата си разгромна. Първо след грешка на Ашли Уилямс Лукаку изведе Мхитарян, който вкара. 
 
В 89-ата минута дойде ред на Лукаку да отбележи, който бе на добра позиция след свободен удар, който не изпълни добре, но при развитието на ситуацията вкара отблизо 90-ия си гол във Висшата лига. Въпреки че се разписа срещу бившия си тим, той отпразнува бурно попадението си. 
 
В добавеното време Антони Марсиал спечели дузпа след игра с ръка на Морган Шнайдерлен и сам реализира от бялата точка, за да оформи разгрома. 
 
Манчестър Юнайтед – Евертън 4:0
 
1:0 Валенсия 4
2:0 Мхитарян 83
3:0 Лукаку 89
4:0 Марсиал 92 дузпа
 
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Баи, Джоунс, Йънг, Фелайни, Матич, Мата (76 Ерера), Мхитарян (88 Марсиал), Рашфорд (61 Лингард), Лукаку
Евертън: Пикфорд, Кийн, Джагиека, Уилямс, Мартина, Шнайдерлен, Дейвис (66 Сандро), Гей (76 Калвърт-Люин), Бейнс, Сигурдсон, Руни (81 Миралас)