Халфът на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик е претърпял сърдечна аблация - процедура, която се занимава с нарушено сърцебиене. Това обясни футболистът на "червените дяволи". Все пак, ветеранът сподели, че сега отново е готов да играе за клуба. 

"Бих искал да обясня своята ситуация, защото много хора ме питат, наред ли съм и защо отсъствам през последните месеци. Преминах серия от медицински тестове по време на второто полувреме на мача с Бартън през септември. Оказа се, че при мен е нарушено сърцебиенето и след всестранни изследвания аз претърпях процедура под името сърдечна аблация.

Намирайки се под внимателното наблюдение на докторите, аз бях принуден да дозирам натоварването, но сега се чувствам много добре. Искам да уверя всеки един, че сега съм здрав и отново упорито тренирам с отбора. Набирам форма и се надявам скоро да се върна към мачовете", заяви Карик.

През този сезон халфът се отчете само с една поява на терена - срещу Бъртън в Купата на Лигата през септември. Сега 36-годишният играч е напълно възстановен и усилено набира форма в тренировките.