Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс е категоричен, че хората на Жозе Моуриньо имат добър шанс да спечелят градското дерби със Сити. 

Гражданите впечатляват до момента, като успяха да отворят 8 точки аванс на върха в класирането и при нов успех сега ще започнат да изглеждат недостижими, което домакините ще опитат да избегнат на всяка цена. 

„Мисля, че Юнайтед има добра възможност да спечели, въпреки че отсъствието на Погба е удар за тях. Той бе брилянтен при контрите срещу Арсенал, а и сега стратегията вероятно ще бъде същата. За мен ключово ще бъде Юнайтед да вдъхнови феновете и да не е твърде прибран. Те не трябва да оставят инициативата изцяло в Сити. В началото трябва да атакуват и да покажат, че могат да са опасни, а след това да се дръпнат по-назад и да играят както срещу Арсенал” заяви Гигс пред „Скай Спортс”. 

„Смятам, че Юнайтед трябва да ограничи максимално действията на Давид Силва, който заедно с Де Бройне е основната сила по отношение на креативността. Те просто трябва да направят така, че топката да не стига. Лукаку ще бъде ключов в атака, а в такива мачове разбира се и вратарите са ключови” добави той. 

„Според мен Сити няма да завърши сезона без загуба, защото това е невероятно трудно. Не е невъзможно, но не смятам, че те ще го направят, тъй като има силни отбори като Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Челси, Арсенал и Ливърпул, които имат потенциал да ги победят” изтъкна още Гигс.