Манчестър Юнайтед записа нова издънка и вече в трети пореден мач от всички турнири не познава вкуса на успеха. Тимът на Жозе Моуриньо едва докопа реми 2:2 срещу Бърнли на своя "Олд Трафорд" насред "Боксинг Дей". 

Ако бе загубил този мач, тогава отборът щеше да запише първа коледна загуба от 1978 година.

Барнс откри за гостите в 3-ата минута, а Дефур удвои в 36-ата. Лингард пък спаси тима от загуба с попадения в 53-ата и 91-ата минути.

След този мач Юнайтед е 2-и в класирането с 43 точки, а отборът на гостите е 7-и с актив от 33 точки.


Срещата започна изключително лошо за домакините и те инкасираха попадение още в 3-ата минута.

Гудмундсон центрира от фаул, а Лукаку така и не успя да изчисти топката и настана меле в наказателното поле на домакините от което в крайна сметка Барнс успя да се възползва и вкара топката в мрежата от няколко метра. 

В 12-ата минута гостите можеха да удвоят аванса си, но ударът на Арфийлд нацели напречната греда.

Последваха силни минути за домакините и се стигна до опасни удари на Шоу и Погба, които бяха отразени от противниковия страж. 

Домакините обаче бяха шокирани за втори път в 37-ата минута след прекрасен гол от фаул на Дефур, който завъртя елегантно топката над стената и я вкара в горния ляв ъгъл. 

До почивката домакините се поактивизираха и Ибрахимович и Погба отправиха опасни удари, но те не успяха да стигнат до противниковата врата.

Ударът на шведа бе блокиран от Лонг, а този на французина мина покрай вратата. 

Второто полувреме започна вихрено за домакините и в 50-ата минута се стигна до сериозно разбъркване пред голлинията, но домакините не успяха да вкарат.

Две минути след това обаче Лингард се реваншира за пропуска и успя да реализира. 

Той засече страхотно центриране на Йънг по земя с пета и прати топката в далечния ъгъл на противниковата врата. 

В 69-та минута Погба отправи удар от фаул на чудесна позиция, но топката прелетя над напречната греда. През следващите минути не се стигна до добри голови възможности.

В 91-ата минута с плътен удар от няколко метра Лингард изравни, но в следващите четири минути от продължението домакините не успяха да стигнат до пълния обрат. 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - БЪРНЛИ 2:2

0:1 Барнс 3
0:2 Дефур 36
1:2 Лингард 53
2:2 Лингард 90+1

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рохо (46 - Мхитарян), Джоунс, Шоу, Йънг, Мата, Матич, Погба, Ибрахимович (46 - Лингард), Лукаку, Рашфорд

Бърнли: Поуп, Бардсли, Лонг, Мей, Тейлър, Дефур (67 - Воукс), Арфийлд, Корк, Гудмундссон, Хендрик, Барнс (81 - Уолтърс)