Джеси Лингард отново се превърна в герой за Манчестър Юнайтед, след като реализира важния първи гол при трудния успех над Дарби за ФА Къп с 2:0. 
 
Червените дяволи доминираха, но дълго време не успяха да стигнат до попадение преди в 83-ата минута Лингард най-после да намери път към тяхната мрежа, а след това и Ромелу Лукаку отбеляза завръщането си на терена с гол. 
 
Така хората на Жозе Моуриньо продължават очаквано в 4-ия кръг на надпреварата, макар че трябваше доста да се потрудят преди да стигнат до триумфа. 
 
Жозе Моуриньо направи някои промени в състава си, но всъщност пусна доста солиден тим, в който бяха Погба, Мата, Мхитарян и играещият много силно напоследък Джеси Лингард. 
 
Червените дяволи натиснаха още от първите минути и първо удар на Лингард бе отклонен, а след това Карсън се справи с изстрела на Погба. Последва неточен опит на Ерера с глава. 
 
Овните рядко минаваха центъра и изглеждаше само въпрос на време домакините да вкарат. В 19-ата минута топката се оказа в Рашфорд на чиста позиция, но нападателят прати топката над вратата. След това Мата тества Карсън от свободен удар, но вратарят изби. 
 
Едва в средата на първата част Дарби стигна до положение, като Олсон отправи удар с глава след центриране на Ръсел, но Ромеро бе на мястото си. Грешка на Мхитарян даде възможност на Овните за контра, която обаче Уинъл завърши с неточен изстрел. 
 
В 35-ата минута Рашфорд стреля в гредата, макар че определено трябваше да вкара. Карсън пък се справи с опит на Погба и в крайна сметка Дарби успя да запази вратата си без гол, въпреки предимството на Юнайтед. 
 
На почивката в игра се появи Ромелу Лукаку на мястото на Мхитарян, а на терена нещата не се промениха. В 53-ата минута Карсън спаси опит на Мата, добавката на Лукаку бе блокирана, а след това Погба прати топката покрай вратата. 
 
Натискът продължаваше, но голът така и не идваше. В 71-ата минута Рашфорд удари още една греда и изглеждаше, че това няма да бъде деня на Юнайтед. Лошо излизане на Карсън даде нов шанс на Червените дяволи, но Погба прати топката покрай целта. 
 
В 83-ата минута обаче, Джеси Лингард отново излезе на сцената, за да реши мача. Младокът, който се намира в страхотна форма напоследък, отново стреля по великолепен начин в далечния ъгъл извън наказателното поле, за да отбележи важния първи гол. 
 
В 90-ата минута Лукаку подпечата успеха, когато реализира след контраатака и разменени подавания с Марсиал. Карсън докосна топката, но не успя да спаси и така Юнайтед спечели с 2:0. 
 
Манчестър Юнайтед – Дарби Каунти 2:0
 
1:0 Лингард 83
2:0 Лукаку 90
 
Манчестър Юнайтед: Ромеро, Линдельоф, Смолинг, Блинд, Шоу, Ерера, Мата (67 Марсиал), Мхитарян (46 Лукаку), Погба, Лингард, Рашфорд (80 Фелайни)
Дарби Каунти: Карсън, Уиздъм, Киоу, Пиърс, Олсон, Хъдълстоун, Торн, Ръсел, Лоурънс (81 Бенет), Вайман, Уинъл (67 Видра)