Манчестър Юнайтед с лекота удари Стоук Сити с 3:0 и записа шампионатна победа, с която отново започна да мечтае за титлата.

"Червените дяволи" са на второ място, но изостават на цели 12 точки от Сити и само чудо може да им донесе златните медали.

Със спечелените три точки Юнайтед събра 50 пункта и е с три пред Ливъпру и Челси. От своя страна Стоук продължава с разочароващото си представяне този сезон и е с едва 20 точки.

Така гостите са в зоната на изпадащите отбори. Головете за Юнайтед забиха Антонио Валенсия (9), Антони Марсиал (38) и Лукаку (72).


Домакините започнаха мощно мача и още в началото можеха да си спечелят дузпа, но такава не бе отсъдена за блъскане на Моритц Бауер срещу Антони Марсиал в наказателното поле на гостите.

Юнайтед продължи да натиска и логично се стигна до гол. Пол Погба подаде на Антонио Валенсия, който с технично отиграване премина защитата на гостите и вкара за 1:0.

Стоук обаче можеше веднага да изравни, но Джердан Шакири не успя да преодолее Давид де Хеа. Гостите продължиха да натискат и да търсят попадението.

В 17-ата минута Айрлънд се озова на чиста позиция, но прати топката до гредата и изпусна уникално положение. Само пет минути по-късно отново Айрлънд не успя да вкара.

Това бяха силните минути на Стоук, но гостите направиха непростими пропуски и не успяха да изравнят. Постепенно играчите на Юнайтед изнесоха действията в половината на Стоук и стигнаха до втори гол.

В 38-ата минута Погба намери Марсиал, който от границата на наказателното поле вкара страхотно попадение за 2:0. В края на полувремето Стоук направи пореден пропуск, като този път Джердан Шакири не можа да вкара.

Втората част започна отново с атаки на Юнайтед, което доведе до положение пред Лукаку, който стреля от границата на пеналта, но Джак Бътланд спаси. Малко по-късно с пропуск се отчете и Марсиал.

След час игра действията се пренесоха в средата на терена, като домакините не даваха много шансове на гостите си. В 65-ата минута Хуан Мата се освободи от защитата на гостите, но прати топката до гредата.

Секунди по-късно Мата вкара технично с пета, но попадението му правилно бе отменено поради засада. Така се стигна до 72-ата минута, когато Лукаку получи топката в наказателното поле на Стоук и с техничен удар направи 3:0.

Седем минути по-късно Лукаку прати топката в гредата, след което последва и пропуск на Маркъс Рашфорд. До края не се случи нищо интересно и така Юнайтед си взе победата и трите точки.

Юнайтед - Стоук 3:0

ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Смолинг, Шоу, Погба, Матич, Лингард, Марсиал, Мата, Лукаку

СТОУК: Бътланд, Бауер, Зума, Мартинс Инди, Таймън, Флетчър, Алън, Айрлънд, Чупо-Мотинг, Шакири, Крауч