Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес заяви, че е радостен да се присъедини към най-големия клуб в света.
29-годишният чилиец премина на "Олд Трафорд" в сделка, изпратила Хенрик Мхитарян в отбора на Арсенал.

"Щастлив съм да се присъединя към най-големия клуб в света. Прекарах 3,5 чудесни години в Арсенал и си тръгвам с отлични спомени от този голям клуб със страхотни фенове. Шансът да играя на такъв исторически стадион като "Олд Трафорд" и да работя с Жозе Моуриньо обаче не бе за изпускане. Много съм щастлив да бъда първият чилиец в Манчестър Юнайтед и се надявам да покажа на всички наши фенове по света защо точно бях взет", каза Алексис пред клубния сайт на Юнайтед.

Чилиецът не пропусна да благодари и на всички в Арсенал и на феновете на отбора, като каза, че е дал всичко от себе си за вече бившия си клуб. Той обаче загатна, че вътре в тима е имало проблеми, а причината да напусне Арсенал е била същата като тази, която накара преди години легендата на "артилеристите" Тиери Анри да премине в Барселона.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо също бе много щастлив от привличането на Санчес. "Алексис е един от най-добрите атакуващи футболисти в света и ще допълни нашата група от млади и много талантливи нападатели. Той носи със себе си амбиция, желание и характер - качества, които всеки играч на Манчестър Юнайтед и всеки играч, който иска да направи тима си по-силен и привържениците по-горди, трябва да притежава", каза португалецът.

Моуриньо благодари и на Мхитарян за времето му в клуба и му пожела успех в Арсенал. "Бих искал да пожелая успех и щастие на Хенрик и съм сигурен, че той ще ги има. Той е играч, който ние няма да забравим, особено за начина, по който помогна да спечелим Лига Европа", каза Моуриньо.