Жозе Моуриньо обяви, че няма да бяга от отговорност и горещо защити постиженията си начело на Манчестър Юнайтед, след като говори без да спре в продължение на 12 минути. 

Португалецът бе съсипан от критики след отпадането на тима от Шампионската лига от Севиля, но на днешната пресконференция обяви, че няма да се притесни малко освирквания. Той отговори на няколко въпроса, след което бе попитан за реакцията на феновете от мача със Севиля и не спря в 12 минути и половина. 

„Няма да избягам или да изчезна, нито пък ще плача заради това, че съм бил освиркван. Не се страхувам от своите отговорности. На следващия мач първи ще изляза от тунела. Вече съм на 55 и съм постигнал всичко заради своята работа, отдаденост, талант и характер. Зная, че от много време много хора не ме харесват и сега те са щастливи, макар и последният ми трофей да е отпреди 10 месеца” заяви Жозе преди утрешния мач с Брайтън от ФА Къп, като си носеше бележки

„Моята религия ми казва, че трябва да бъда щастлив заради щастието на другите, така че съм наистина щастлив човек. Феновете са си фенове и те имат своето мнение, но бих изтъкнал тук, че има нещо, което се нарича футболна наследство и от финала в Шампионската лига през 2011-а Юнайтед стигна само веднъж до 1/4финалите на турнира” добави той. 

„През 2013-а бях тук, но на другата пейка, когато тимът отпадна. През 2015-а нямаше европейски футбол, а през 2016 отпадна още в групите. Последва ранно отпадане от групите на Лига Европа и това е футболно наследство. През миналия сезон отборът успя да спечели турнира, когато аз бях тук”. 

„Ако погледнем към Висшата лига последната титла е от 2013-а. Последваха класирания на 4-о, 5-о, 6-о и 7-о място. Ето това е футболно наследство. Аз уважавам феновете и тези, с които говоря знаят какво означава футболно наследство. Тези с които вие говорите, са много разочаровани”. 

„Когато пристигха в Реал, знаете ли колко играчи бяха стигнали до 1/4финал в Шампионската лига? Чаби Алонсо с Ливърпул, Касияс с Реал и Роналдо. Останалите не бяха играли в тази фаза. Ето това е футболно наследство. Статистиката не лъже. В последните 7 години най-лошото класиране на Ман Сити е 4-о място. Ето това е наследство”. 

„Хубавото за мен е, че мисля еднакво със собствениците, между нас има разбирателство и съгласие. Животът е отличен и ми предстои фантастична работа за вършене. Аз просто имам късмет, че съм щастлив от това, което съм” заяви в пламенната си реч Моуриньо.