Ромелу Лукаку стигна 100 гола във Висшата лига, като помогна на Манчестър Юнайтед да запази второто си място в класирането, след като победи Суонси с 2:0 у дома, благодарение на доминацията си в първия час от мача. 
 
Два гола още в първите 20 минути, второто от които на Алексис Санчес, дадоха контрола на домакините, а въпреки подобрението си в последния половин час, уелсците не успяха да стигнат до попадение. 
 
Така Червените дяволи увеличиха актива си до 68 точки, като имат и мач по-малко от третия Ливърпул. Лебедите пък остават замесени сериозно в борбата за оцеляване с 31 точки. 

В състава на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо направи 5 промени от двубоя с Брайтън за ФА Къп, като Де Хеа, Погба, Йънг, Санчес и Линдельоф стартираха. За гостите също имаше разлики от сблъсъка с Тотнъм, като за тях Андре Аю водеше атаката. 

 
Юнайтед обаче започна силно и поведе още в 5-ата минута. Домакините бързо натикаха съперника си в половината му и след като Санчес намери Лукаку в наказателното поле, той успя да овладее и да стреля точно. Макар и след лек рикошет топката се оказа в мрежата и това бе неговият гол №100 във Висшата лига. 
 
Той стана 5-ият най-млад направил това след като постигна на 24 години и 322 дни. По-малки от него бяха единствено Хари Кейн, Уейн Руни, Роби Фаулър и Майкъл Оуен, който стигна границата на 23 години и 134 дни. 
 
Малко след това Лукаку се измъкна отдясно и стреля по диагонала, но Фабиански успя да спаси. Домакините обаче продължаваха да натискат, а Лебедите рядко минаваха центъра. 
 
Така в 20-ата минута преднината на Юнайтед бе удвоена. Атаката бе на скорост, като Лингард успя да провре топката през двама противници, за да изведе Алексис Санчес, който с прецизен удар отбеляза второто си попадение за Червените дяволи. 
 
Хората на Моуриньо наистина играеха вдъхновено, което естествено радваше феновете им. Лингард отново опита късмета си в една ситуация, но прати топката покрай вратата. Един плах опит на Суонси пък дойде в 33-ата минута, но Де Хеа се справи лесно с паса в наказателното поле. 
 
Така или иначе до почивката до нови голове не се стигна, но преднината на Юнайтед бе напълно заслужена и гостите със сигурност са останали доволни да се приберат в съблекалнята. 
 
На почивката в Суонси бяха направени две промени, но сериозна промяна в играта на отборите не се забеляза. В 57-ата минута Погба изведе Мата зад защитата на гостите, но ударът на испанеца от въздуха премина над вратата. 
 
Все пак в 59-ата минута Лебедите имаха две отлични възможности да се върнат в двубоя, но Де Хеа ги спря. Първо спря опасен удар на Ейбрахам отблизо с една ръка, а след това изби нов изстрел на нападателя покрай вратата. 
 
В тези минути гостите определено се подобриха и мачът стана доста по-оспорван. Влизането в игра на Том Каръл даде резултат и уелсците започнаха да атакуват повече, но все пак им бе трудно да създават ситуации. 
 
В 79-ата минута Фабиански спря Юнайтед с отлично спасяване. Погба намери Лукаку в наказателното поле и белгиецът веднага стреля, но вратарят отби. Малко след това Ейбрхам взе лошо решение, когато вместо да отправи удар от въздух, реши да търси Аю и сбърка. 
 
В крайна сметка домакините затвориха спокойно двубоя впоследствие и така записаха като цяло комфортна победа. Суонси пък може да съжалява за слабото си първо полувреме. 
 
Манчестър Юнайтед – Суонси 2:0
 
1:0 Лукаку 5
2:0 Санчес 20
 
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Линдельоф, Смолинг, Йънг, Матич, Погба, Мата (90 Мактомини), Лингард (75 Ерера), Санчес (75 Рашфорд), Лукаку
Суонси: Фабиански, Ван дер Хорн, Моусън, Фернандес, Олсон, Ноутън, Клукъс (56 Раутлидж), Кинг, Дайър (46 Каръл), Ки (46 Ейбрахам), А. Аю