Най-добрият млад краен защитник вече принадлежи на Манчестър Юнайтед. Това стана, след като Червените дяволи очаквано привлякоха 19-годишния Диого Дало от Порто, за когото Жозе Моуриньо не спести похвалите си. 

"На неговата възраст никой не може да се мери с него. Той е изключително талантлив и има качества да се превърне в много важна част от отбора. Притежава необходимата физика, има тактически познания, а и необходимия характер" заяви Специалния. 

"Ние сме радостни да съобщим привличането на Диого Дало от ФК Порто с договор за 5 години, с опция за още една" пише в сайта на Юнайтед. Трансферната сума e 19 милиона паунда или около 21,6 милиона евро. 

"Шансът да дойде в най-големия клуб в света определено не бе за изпускане" коментира младокът, е младежки национал на Португалия, но с едва 8 участия за първия тим на Порто. 

Дало обаче се превръща във второто ново попълнение на Юнайтед, който вчера завърши многомилионния трансфер на бразилеца Фред от Шахтьор. Привличането на краен бранител почти сигурно ще означава, че Матео Дармиан и Дейли Блинд ще напуснат "Олд Трафорд".