Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил отписа шансовете за титла на "червените дяволи" още след 2-ия кръг във Висшата лига.

20-кратният шампион на Англия изненадващо загуби с 2:3 гостуването си на Брайтън. След мача отборът отнесе сериозни критики за представянето си край южното крайбрежие.

"Няма смисъл да разсъждаваме по тази тема", заяви Невил, който има осем титли в кариерата си с Юнайтед. "Да, сезонът току-що започна, но в сегашното състояние няма как тимът да е претендент за златото. Шансовете са изключително малки", добави легендарният бранител, след което обоснова мнението си.

Според него защитата е най-големият проблем на Юнайтед. "С това представяне винаги ще се допускат голове. Моуриньо добре осъзнава какво се случва. Знае, че основният фундамент е защитата. Без нея не се печелят титли", завърши Невил.

Юнайтед не е ставал шампион от ерата на легендата сър Алекс Фъргюсън – 2013 г. Нещо повече. След пенсионирането на шотландската икона, отборът три пъти остана извън Топ 4. Завърши съответно на 7-мо място, 4-то, 5-то, 6-то и 2-ро през миналия сезон. Именно това беше най-доброто класиране на "червените дяволи" без сър Алекс.

Според редица букмейкърски къщи Моуриньо е фаворит №1 за уволнение от всички мениджъри във Висшата лига. Неговият коефициент е между 4.00 и 5.50, с което изпревари Клод Пюел (Лестър) с 5.00 и 7.50. Челната тройка се допълва от Рафаел Бенитес (Нюкасъл) със 7.00 – 7.50. 

На същото мнение е и бившият футболист на Юнайтед Лий Шарп, който е печелил три титли с отбора. "В Челси беше весел и забавен човек, беше очарователен. Юнайтед и Ливърпул винаги са играли красив футбол. Негативният стил не отива на "Олд Трафорд". И ако продължава с тези сръдни и оплаквания, хората ще се обърнат срещу него. Ще си кажат, че това отношение няма да ги върне на върха и е нужна промяна", каза бившият халф пред Press Association Sport.

Мнозина специалисти видяха т.нар. синдром при третия сезон на Моуриньо. Той има изключителни успехи в кариерата си, но никога не се е задържал на едно място повече от 3 г. В Порто изкара от 2002 до 2004 г., Челси (2004/07), Интер (2008/10), Реал Мадрид (2010/13), отново Челси (2013/15). От 2016 г. е начело на Юнайтед.