Жозе Моуриньо ще остане треньор на Манчестър Юнайтед, въпреки домакинската загуба с 0:3 от Тотнъм в понеделник вечер, пише "Гардиън"

Ръководството на клуба гласува вот на доверие за мениджъра, макар поражението да бе второ поред и да дойде след срамното 2:3 в Брайтън.

Част от футболистите и легендите на клуба също се застъпиха за Специалния, чийто тим надигра „шпорите“ преди почивката, а и след почивката, с изненадващата схема 3-3-3-1, но допусна два бързи гола и в крайна сметка загуби с 0:3. 

Въпреки поражението, след края на мача останалите на стадиона фенове изпратиха футболистите с аплодисменти, каквито отправи и самият Жозе към публиката.

Впоследствие Моуриньо напусна скандално пресконференцията си, а някои от играчите му се застъпиха за него. 

„Разполагаме със страхотен колектив и съм сигурен, че резултатите ще дойдат“, коментира един от най-добрите на терена снощи Люк Шоу, докато напусналият заради странно стечение на обстоятелствата Андер Ерера допълни:

„Трудно е да се преглътне такава загуба, особено след толкова силната ни игра в мача. Трябва да продължим напред.“

Клубната легенда Гари Невил също подкрепи Жозе Моуриньо като заяви, че една треньорска рокада в този момент няма да съответства с клубната политика в исторически план. 

Бившият защитник, играл под ръководството на легендата сър Алекс Фъргюсън, призова ръководството да не предприема треньорска рокада в този момент, докато феновете готвят протест срещу изпълнителния директор Ед Уудуърд по време на мача с Бърнли в неделя от 18:00 часа. 

Междувременно от "Олд Трафорд" представиха новия екип за гостуване и съобщиха, че продажбата им стартира на 13.09.2018 година.