Мемфис Депай е категоричен, че след като е напуснал Манчестър Юнайтед е станал по-добър играч и не съжалява за това. 

Холандецът бе купен през 2015-а от Луис ван Гаал за 28 милиона паунда, но остана само 19 месеца при Червените дяволи, като не успя да се наложи и записа 7 гола и 6 асистенции в 53 участия. 

Идването на Жозе Моуриньо съвсем намали игровото му време и той бе продаден на Лион за 21,7 милиона лири, като до момента има 28 попадения за френския тим в 74 двубоя. 

„Всеки знае, че нещата за мен не се получиха в Юнайтед, но съм доволен, че съм играча, който съм днес. Мога да погледна назад и да кажа, че не съм искал да се получи така, но всъщност се случи и аз станах много по-добър футболист. Чувствам го по време на мачовете, а и хората го виждат” заяви Депай преди гостуването на Лион на „Етихад” на Манчестър Сити. 

„След един сезон просто не успях да си намеря мястото в отбора. Не получих много възможности, а и още бях млад, но трябва да призная, че през първата си година не предложих качеството, което се очакваше. Продължавам обаче да вярвам, че градът е Червен, така че искам да постигнем добър резултат. Всеки преживява много неща в живота си и сега аз просто се чувствам различен човек” добави той.