Димитър Бербатов вярва, че Манчестър Юнайтед може да излезе от кризата, в която е изпаднал, а предстоящият мач с Нюкасъл е добра възможност за това. Рекордьорът по голове за националния отбор на България определи като много трудна ситуацията, в която е изпаднал 20-кратният шампион на Англия.

Нападателят е глобален посланик на голяма букмейкърска къща, а в задълженията му влиза и поддържането на собствена колонка, където прави анализи.

"Аз съм далеч от отбора в този момент, не говоря с играчите или мениджъра, не съм на тренировъчната база, но това което виждам отвън не е никак добре. Юнайтед не се представя на ниво в момента, а за мен това е болезнено като бивш играч на клуба", обясни Бербатов, цитиран от "Дневник"

По отношение на Жозе Моуриньо и все по-засилващите се спекулации за евентуално уволнение на португалеца Бербатов е на друго мнение. "Наистина не мисля, че постоянната смяна на мениджърите е решението. Следващият мач с Нюкасъл на "Олд Трафорд" е отлична възможност да се прекъсне серията без победа."

"Понякога да играеш вкъщи е още по-трудно, отколкото като гост. Когато не си в най-доброто си състояние, а феновете не са доволни, това води до ужасяващи моменти. В същото време за другия отбор мач като този е бонус, защото са далеч от дома. Затова мисля, че Юнайтед трябва да вкара гол в първите 15 минути, за да може играчите да си повярват", каза още нападателят и прогнозира, че срещата ще бъде много трудна за бившия му отбор.

Според него в днешно време е много трудно да бъдеш мениджър заради егото на футболистите. "Смятам, че големите играчи имат още по-голяма власт в момента, така че е много трудно професията на мениджъра да се упражнява."

"Убеден съм, че всички в клуба дават най-доброто от себе си, за да се излезе от тази малка криза, в която се намират в момента. Все още не мога да си представя играч на Юнайтед, който не се влага напълно. Всеки един футболист обича да се наслаждава на футбола и да се представя добре", добави бившият голмайстор на "червените дяволи".

Бербатов смята, че понякога прекаленото желание води от играчите да се представят по-добре води до повтаряне на грешките.