Манчестър Юнайтед успя да постигне успех с 2:1 над Евертън на своя "Олд Трафорд" в среща от 10-ия кръг на Висшата лига.

След успеха си "червените дяволи" са 8-и в класирането с актив от 17 точки и тимът е на 5 точки от челната четворка, каквато ще бъде целта на тима за крайно класиране през сезона.

"Карамелите" пък са с една позиция по-надолу и с две точки по-малко.

Първото попадение в мача бе дело на Пол Погба, който реализира в 27-ата минута и така даде аванс на своя отбор. Французинът асистира на Марсиал в 49-ата минута за второто попадение.

Сигурдсон намали от дузпа за гостите в 77-ата минута, но техните сили не стигнаха до нищо повече.


Срещата започна с не особено високо темпо и чак в 14-ата минута гостите създадоха първото опасно положение в мача, но ударът с глава на Гомеш бе уловен от Де Хеа с лекота и попадна право в ръцете му.

Малко след това Мата по идентичен начин успя да застраши вратата на противника, но стражът на "карамелите" успя да улови удара му с глава от няколко метра. 

В 23-ата минута Марсиал отправи хубав удар от няколко метра, който обаче бе избит от Пикфорд. Три минути след това Гай фаулира Марсиал в наказателното поле и реферът посочи бялата точка.

Погба застана зад топката и изпълни, а Пикфорд спаси. След това обаче кълбото отново дойде в краката на французина, който не сгреши при добавката и даде аванс на тима си. 

В 31-ата минута гол на Рашфорд не бе зачетен заради засада, а до почивката гостите създадоха две доста добри положения, които обаче не влязоха във вратата на Де Хеа. 

Второто полувреме започна прекрасно за Юнайтед и три минути след подновяването на играта Погба намери Марсиал и французинът с фантастичен удар от диагонала на наказателното поле прати топката в далечния ъгъл.

В 52-ата минута Бернард можеше да намали за гостите, но от шест метра пропусна страхотно положение и в крайна сметка прати топката в аут, макар че премина Де Хеа и бе само на опразнена врата.

Малко след това Рашфорд можеше да направи резултата класически, но Пикфорд изби топката с крак, а след това се справи прекрасно и с хубав удар на Погба. 

В 77-ата минута Сигурдсон бе точен от дузпа, която бе отсъдена за фаул на Смолинг в наказателното поле и така гостите намалиха реултата.

Пет минути след това Лукаку от перфектна позиция с глава прати топката встрани вратата и пропусна невероятен шанс, а до самия край нямаше повече голове.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЕВЕРТЪН 2:1
1:0 Погба 27
2:0 Марсиал 49
2:1 Сигурдсон 77 дузпа

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Смолинг, Шоу, Йънг, Погба, Матич, Фред, Марсиал, Мата (85 - Ерера), Рашфорд (65 - Лукаку)

Евертън: Пикфорд, Коулман, Кийн, Зума, Дин, Гомес, Гай, Уолкът (78 - Тосун), Сигурдсон, Бернард (62 - Лукман), Ричарлисон