Защитникът на Манчестър Юнайтед Виктор Линдельоф спечели за първи път наградата Златна топка на Швеция, която се присъжда на най-добрия местен футболист за календарна година. Наградата му беше връчена на специална гала-вечер снощи, която е насрочена в първия ден на лагера на националния отбор.

24-годишният бранител е цитиран да казва, че е щастлив да се справи с предизвикателства на най-високо ниво, каквито са били участието му на Световното първенство в Русия, както и да играе във Висшата лига на Англия и да усъвършенства уменията си на защитник.

"Това означава всичко за мене, заяви Линдельоф, когато получи наградата на сцената и след това застана пред микрофона, за да благодари на съотборниците си и на семейството си.

Шведската легенда Златан Ибрахимович, който в момента играе за Лос Анджелис Галакси в САЩ, беше избран за най-добър нападател в страната за 13-и път общо. Журито го похвали, че независимо от обстоятелствата, в които се намира, винаги бележи много голове. Мощен, елегантен, впечатляващ!, така беше описан Златан Ибрахимович по време на връчването на наградата.

На церемонията в Глоуб Арена в Стокхолм, Нила Фишер от Волфсбург пък беше отличена с Диамантената топка, която се дава на най-добрата при жените във футбола.Този спорт е изключително популярен в Скандинавия и шведския женски национален отбор винаги е сред фаворитите на първенства и Олимпиади.

По време на тази година тя продължи да подобрява играта си, като вече спокойно може да бъде наречена състезателка от световна класа, обяви дикторът при поканата й да се качи на сцената. 34-годишната Фишер също така е избрана за най-добра защитничка.