Манчестър Юнайтед – Кристъл Палас, мач от 13-ия кръг на Висшата лига, стадион „Олд Трафорд“, 17:00 часа, съдия Лий Мейсън

Наказан за Ман Юнайтед: Шоу
Контузени за Кристъл Палас: Уикъм, Бентеке, Дан

Прогноза

Манчестър Юнайтед ще поднови борбата във Висшата лига след паузата с домакинство срещу Кристъл Палас, което трябва да бъде спечелено задължително на всяка цена. 

Жозе Моуриньо твърди, че още в началото на януари Червените дяволи ще бъдат съвсем близо до Топ 4, след като до момента са на 7 точки от зона Шампионска лига и за целта тимът трябва да печели без проблеми подобни двубои. 

Загубата в градското дерби не беше приятна и сега тимът трябва да покаже, че е преодолял разочарованието и е готов да покаже, че има сили и потенциал да бъде претендент за място в четворката. 

Съперникът изглежда изключително подходящ, след като Юнайтед спечели последните си 6 мача срещу Орлите, а серията без загуба в шампионата достигна до 20 срещи и последното порежение е от 1991-а. На „Олд Трафорд“ поредицата е още по-сериозна – 11 поредни триумфа след поражението през 1989-а, макар че лондончани имат един успех там за Купата на Лигата от 2011-а. 
 
Притеснителна за фаворита остава ситуацията в защитата, след като серията с мачове с допуснат гол е вече  8 и сухата мрежа за кампанията е само една. Лукаку, Погба, Рашфорд, Марсиал, Валенсия и Фелайни са на линия, което естествено ще даде повече опции на Моуриньо в стремежа да стабилизира и подобри представянето. 
 
Палас идва на точка над опасната зона и с втората най-лоша атака в дивизия. Едва 8-те отбелязани гола са голям проблем, като все пак завръщането на Уилфред Заха дава надежди за промяна в това отношение. 
 
Шансовете на лондончани определено изглеждат минимални, но пък Юнайтед се измъчи доста в други домакинства като тези срещу Лестър, Уулвърхемптън и Нюкасъл. Все пак може би е време домакините да запазят най-после вратата си без гол и да спечелят убедително, което ще успокои още повече обстановката около състава. 
 
Резултат: Манчестър Юн – Кристъл Палас 3:0