Оле Гунар Солскяер се е посъветвал с легендата Сър Алекс Фъргюсън преди да приеме да поеме Манчестър Юнайтед до края на сезона. 

Норвежецът замени Жозе Моуриньо в сряда, а днес даде първата си пресконференция преди утрешния дебют срещу Кардиф. 

„Той ми е повлиял във всичко. Начинът, по който водеше клуба, справяше се с проблемите и общуваше  с хората, за да ги държи мотивирани, бе невероятен. Той е моят ментор, така че няма по-добър човек, от когото мога да получа съвет“ заяви Солскяер. 

„Моята задача ще бъде да помогна на футболистите да използват възможностите, които ще получат. Те искат да са част от Манчестър Юнайтед и аз ще им дам шанс, но и ще говоря с всеки, който не играе, за да му кажа какво очаквам от него. Едно от важните неща за този клуб е да си отборен играч. Едва ли някой е бил повече време на пейката от мен, така че те трябва да са готови да влязат, да използват шанса си и да окажат влияние“ добави той. 

„Трябва да играем без страх, а целта ми е да извлека най-доброто от всеки. Всички футболисти искат да знаят начина ни на игра. Те са качествени играчи, така че ще е по-лесно да направя така, че да изразят себе си на терена“ изтъкна Солскяер, който обяви, че ще има влияние и върху трансферите през януари. 

„Естествено, че ще имам роля за това. Сега трябва да проуча внимателно състава и неговите качества. Да се запозная с играчите и да разбера какво мога да подобря в играта им и да ги накарам да се забавляват. Клубът има своите цели, които обаче не сме обсъждали. Тук съм за следващите 6 месеца и искам да помогна и да се справя по възможно най-добрия начин“ каза още норвежецът.