Манчестър Юнайтед сякаш се преобрази под ръководството на Оле Гунар Солскяер и още в дебюта на норвежеца начело на тима отборът показа доста по-атрактивен футбол и постигна победа с 5:1 при визитата си на Кардиф в среща от 18-ия кръг на Висшата лига.

Рашфорд и Ерера бяха точни в 3-ата и 29-ата минута, а за базирания в Уелс тим Камараса намали от дузпа в 38-ата минута. Марсиал върна аванса на "червените дяволи" от два чисти гола в 41-ата минута и на практика това попадение се яви ключово за убиването на интригата в мача.

В 57-ата минута Лингард бе точен от дузпа, а в 91-ата минута отново се разписа, за да оформи крайния резултат.

След успеха Юнайтед е с 29 точки и се възползва от грешката на Челси, като вече е на 9 точки от последното място в топ 4 на Висшата лига. 


Срещата започна по възможно най-добрия начин за гостите и още в 3-ата минута Рашфорд им даде аванс в резултата. Той изпълно фаул по изключително добър начин и матира противниковия страж от разстояние около 25 метра.

В 22-ата минута Рашфорд бе на косъм да удвои, но от чудесна позиция с глава прати топката над напречната греда. Все пак обаче добрата игра на "червените дяволи" продължи да дава резултат и в 29-ата минута Ерера удвои.

Погба намери испанеца и той с удар от 30 метра матира противниковия страж. 

В 37-ата минута Рашфорд игра с ръка в наказателното поле и реферът отсъди дузпа за домакините, а зад топката застана Камараса, който вкара и върна интригата в срещата.

Всичко за Кардиф обаче приключи само четири минути по-късно, когато Марсиал направи страхотна двойна комбинация с Лингард и от близка дистанция не сгреши. 

Второто полувреме започна добре за гостите и в 56-ата минута реферът отсъди дузпа в тяхна полза заради непозволена игра на Бамба, а Лингард застана зад топката и успя да увеличи преднината на Юнайтед.

Броени минути след това Рашфорд можеше да увеличи още преднината на гостуващия тим, но ударът му мина покрай страничната греда.

В 70-ата минута Погба също можеше да запише името си сред голмайсторите, но Етеридж свърши фантастична работа при неговия удар и спаси вратата си, а в минутите до края на мача и Джоунс бе близо до гол за гостите, но стражът на Кардиф отново бе перфектен. 

В 90-ата минута Погба изведе Лингард сам срещу вратаря и английският национал успя да оформи крайния резултат.

КАРДИФ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:5
0:1 Рашфорд 3
0:2 Ерера 29
1:2 Камараса 38 дузпа
1:3 Марсиал 41
1:4 Лингард 57 дузпа
1:5 Лингард 90 

Кардиф: Етеридж, Кънингам, Бамба, Морисън, Манга, Мърфи, Артър (61 - Зохоре), Гунарсон, Камараса, Хойлет, Петерсон

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Линдельоф, Шоу, Йънг, Ерера, Матич (87 - Фелаини), Погба, Марсиал (88 - Перейра), Лингард, Рашфорд (79 - Фред)