Нюкясъл – Манчестър Юнайтед, мач от 21-вия кръг на Висшата лига, стадион „Сейнт Джеймсис Парк“, 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Оле Гунар Солскяер ще се опита да подобри рекорда на сър Мат Бъзби за 4 поредни победи в първите си 4 мача като мениджър на Манчестър Юнайтед. Разбира се, това ще стане само при успех на Манчестър Юнайтед в гостуването на Нюкясъл довечера.

Норвежецът започна по мечтан начин кариерата си на „Олд Трафорд“, след като възпитаниците му победиха Кардиф, Хъдърсфийлд и Борнемут. Нюкясъл обаче ще бъде най-голямото предизвикателство през Оле досега. „Червените дяволи“ нямат победа в града от август 2015 г.

Мениджърът на Нюкясъл Рафаел Бенитес направи така, че неговите отбори да спечелят последните си 4 домакинства на Манчестър Юнайтед – два пъти с Ливърпул, веднъж с Челси и веднъж с Нюкясъл. Така че предизвикателството за Юнайтед ще бъде сериозно.

Нюкясъл най-вероятно ще бъде без защитника си Федерико Фернандес, който е под въпрос. Аржентинецът получи контузия при равенството 1:1 с Уотфорд, докато потенциалният му заместник Кийрън Кларк се възстановява от травма в глезена. За първи старт от 2 ноември насам ще се надява Джонджо Шелфи, който се завърна от контузия в мача на „Викъридж Роуд“.

За Юнайтед под въпрос е Маркъс Рашфорд заради разтежение. Солскяер няма да може да разчита на Ерик Байли, който бе изгонен в мача с Борнемут. Аут са още Скот МакТоминей, Маркос Рохо и Крис Смолинг. В тима най-вероятно ще се завърне Алексис Санчес.

Резултат: 1:2