Манчестър Юнайтед ще плати 15 милиона паунда (около 16,6 млн. евро) компенсация за уволнението на Жозе Моуриньо. Това съобщава в днешния си брой Daily Mail.

Двете страни са изгладили всички детайли относно сумата и след решаването на финансовия въпрос Специалния ще има право да поеме нов отбор, най-вероятно Реал Мадрид.

Португалецът беше освободен от поста след загубата с 1:3 от големия съперник Ливърпул на "Анфийлд". Моуриньо пое Юнайтед през лятото на 2016 г. и за 2,5 г., спечели три трофея – Лига Европа, Купата на Лигата и Къмюнити шийлд, всички още през първия сезон.

В момента начело на 20-кратния шампион на Англия е Оле Гунар Солскяер, който започна кариерата си в Юнайтед с 5 победи от 5 мача, но трудните изпитания пред норвежеца тепърва предстоят.

Припомняме, че Моуриньо е треньорът с най-големи компенсации в историята на футбола. Само от двамата си престоя в Челси той е взел 37 млн. евро, защото е бил освободен предсрочно. Можеше да вземе още 19 млн. от Реал Мадрид, но напусна "Бернабеу" по взаимно съгласие.