Фантастични изяви на Давид де Хеа осигуриха още една победа на Манчестър Юнайтед, който удари Тотнъм с 1:0 насред „Уембли“. 

Испанският вратар бе невероятен, като направи 11 спасявания, всичките през второто полувреме, като поне половината от тях бяха стопроцентови положения. Маркъс Рашфорд пък донесе триумфа, с който Оле Гунар Солскяер влезе в историята. 

Норвежецът стана първият мениджър на Манчестър Юнайтед, който печели първите си 6 мача във всички турнири. Освен това изравни легендата Мат Бъзби с 5 поредни успеха на старта на кариерата си на „Олд Трафорд“ в първенството. 

С успеха Юнайтед се изравни по точки с 5-ия Арсенал, като Челси е с 6 повече, а Тотнъм със 7, но с подобно представяне Червените дяволи определено не трябва да бъдат отписвани за четворката. 

В състава на домакините имаше 3 промени от мача с Челси, като Лорис, Вертонген и Бен Дейвис замениха Гацанига, Давинсон Санчес и Дани Роуз. За гостите Пол Погба бе възстановен и започна, а Ашли Йънг и Джеси Лингард замениха Валенсия и Мата. Алексис Санчес не бе в групата. 

В 9-ата минута Хари Уинкс се измъкна в наказателното поле и потърси далечния ъгъл, но прати топката покрай вратата. Юнайтед бързо отговори. В 11-ата минута Лингард остана непокрит в наказателното поле след едно центриране, но стреля неточно. Темпото обаче бе много високо. 

Гостите продължиха да бъдат опасни и Рашфорд пусна топката покрай Лорис, но и покрай вратата в една ситуация. В 18-ата Погба взаимодейства с Марсиал, който напредна отляво, влезе в наказателното поле, смени посоката и стреля в близкия ъгъл, но Юго Лорис спаси. 

В средата на първата част Червените дяволи оставиха Кейн свободен при корнер, той дори овладя и стреля, но Линдельоф успя да блокира и покри поредната безумна грешка на Фил Джоунс. Последва правилно отменен гол за капитана на Англия заради засада. 

Последваха по-спокойни минути и изглеждаше, че паузата ще дойде при 0:0, когато Юнайтед удари. Погба даде отличен извеждащ пас към спринтиралия Рашфорд вдясно, той напредна и с отличен диагонален удар намери далечния ъгъл! Така младокът вкара в трети пореден мач в първенството. 

Второто полувреме започна със слаб удар на Сон, преди в 49-ата минута Кейн да бъде изведен на чиста позиция в наказателното поле от Али, но ударът му, макар и силен, бе в тялото на Де Хей, който изби с крак. Малко след това Али стреля опасно с глава, но испанският вратар на гостите, плонжира вляво и отби по страхотен начин. Това бяха две отлични положения за Шпорите. 

В 54-ата минута Погба стреля точно с глава, но Лорис спаси, а малко след това след удар на французина бе отбит, той все пак стигна до топката и опита да прехвърли вратаря, но вратарят на домакините се справи. Това бяха страхотни моменти и за гостите. 

Опасностите обаче продължаваха и пред другата врата и в 59-ата минута Кейн стреля с глава, но Де Хеа се справи. Напрежението се покачваше, а в 66-ата минута Де Хеа пак се превърна в герой. Кейн изведе великолепно Деле Али в коридор, той напредна влезе в наказателното поле, но испанският страж отново спаси с крак. След отбитата топка се стигна до свободен удар за лондончани, от който Ериксен стреля на около метър встрани. 

В 70-ата минута Де Хеа отказа и Алдервайрелд, след  като спас с крак в близкия ъгъл след корнер. Испанецът бе просто феноменален! Минутка след това той отново бе в действие, като се справи със свободен удар на Кейн. 

В 74-ата минута дойде време за поредната отлична намеса на стража на гостите, който този път отби удар на Али от наказателното поле, който стреля в далечния ъгъл. Това бе поредната чиста ситуация за домакините! 

Те обаче не спираха да натискат и да търсят изравняването, което обаче така и не идваше. В 86-ата минута Кейн се освободи в наказателното поле, би остро с левия крак, но за пореден път Де Хеа отрази с крак. Испанецът бе просто изумителен! В 89-ата минута той се справи и с удар отблизо на Йоренте, който обаче не го затрудни особено и така той гарантира успеха, макар че Солскяер няма да бъде доволен от множеството положения пред вратата на тима. 

Тотнъм – Манчестър Юнайтед 0:1
 
0:1 Рашфорд 44
 
Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервайрелд, Вертонген, Дейвис, Уинкс (80 Йоренте), Сисоко (43 Ламела), Ериксен, Али, Сон, Кейн
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Джоунс, Шоу, Матич, Ерера, Погба (92 Мактомини), Лингард (84 Дало), Марсиал (73 Лукаку), Рашфорд