Манчестър Юн – Брайтън, мач от 23-ия кръг на Висшата лига, стадион „Олд Трафорд”, 17:00 часа, съдия Пол Тиърни

Контузени за Ман Юнайтед: Рохо, Смолинг, Фелайни
Контузени за Брайтън: Леандро, Искиердо
С националните отбори: Райън, Джаханбакш
Под въпрос за Брайтън: Бисума 

Прогноза

Манчестър Юнайтед ще преследва 7-а поредна победа, когато се изправи срещу Брайтън на „Олд Трафорд”. 

Феновете на тима са вдъхновени от възхода след раздялата с Жозе Моуриньо и очакват нов убедителен триумф. Оле Гунар Солскяер обяви, че подценяване няма да има в преследването на Топ 4, а и случилото се в мача с Тотнъм не трябва да се забравя. 

Юнайтед спечели срещу Шпорите, благодарение обаче на геройствата на вратаря Давид де Хеа през второто полувреме, когато лондончани имаха изобилие от положения и се видя, че ситуацията в защитата на манчестърци не е особено добра. 

„Искам играчите ми да бъдат уверени, но не и самоуверени. Те трябва да играят със самочувствие и да действат на висока скорост и комбинативно, карайки феновете да ликуват, защото именно това е от значение” заяви норвежецът. 
 
Брайтън е далеч от неприятностите все още, но срещу тимовете от голямата шестица не може да се похвали с добри резултати, като загуби и 8-те си гостувания до момента след спечелената промоция през 2017-а, при голова разлика 1:16. 
 
Мениджърът Крис Хютън твърди, че отборът му винаги играе позитивно в тези мачове и никога не излиза с нагласата за равенство, но сега е ясно, че тестът срещу възродените Червените дяволи ще бъде много сериозен. 
 
Маркъс Рашфорд и Пол Погба са в страхотна форма за домакините, които би трябвало да запишат 6 поредни успеха в шампионата за първи път от 2 години насам. При това състояние на отборите би било истинска сензация, ако Юнайтед не успее да спечели и то отново реализирайки много голове. 
 
Резултат: Манчестър Юнайтед – Брайтън 3:0