Манчестър Юнайтед постигна 7-а поредна победа под ръководството на Оле Гунар Солскяер, след като победи очаквано Брайтън у дома с 2:1. 

Червените дяволи контролираха двубоя през по-голямата му част, но след като получиха гол изкараха нервни последни двайсетина минути, преди все пак да стигнат до нови 3 точки. 

Пол Погба и Маркъс Рашфорд отново се разписаха, за да може Юнайтед да продължи да трупа точки, като вече има 44 и гледа все по-сериозно към място в Топ 4. Чайките пък отново не успяха да вземат нищо от гостуване срещу големите 6, но с 26 точки продължават да бъдат на 13-а позиция. 

В последния момент в състава на домакините се наложи смяна, след като Люк Шоу се почувства зле на загрявката и бе заменен от Диого Дало. Матео Дармиан допълни групата. Това бе единствената разлика от тези, които победиха Тотнъм миналия уикенд. За Брайтън също стартираха 11-те от загубата срещу Ливърпул. 

Домакините взеха инициативата още от началото и на няколко пъти пратиха опасни топки в наказателното поле на съперника, но отбраната на гостите бе стабилна. В 9-ата минута Погба получи шанс за стрелба, но не позиционира добре тялото си и от двайсетина метра прати топката доста неточно. Последва опит на Лингард с глава, но също покрай целта. 

Брайтън отговори с удар на Дъфи с глава след корнер, но той бе твърде слаб и не затрудни Де Хеа. Малко след това Мъри се оказа в тънка засада при нава атака на Чайките, чийто действия не бяха чак толкова безопасни. 

Последва минута аплодисменти в чест на легендата Мат Бъзби, от чиято смърт утре се навършват 25 години. Натискът на домакините се засилваше и в 26-ата минута те спечелиха дузпа. Погба проби отдясно, попадна в „сандвич“ на Бонг и Марч и реферът посочи бялата точка. Французинът не сбърка, след като отново се засили доста бавно и даде аванс на своя тим. 

В 34-ата минута вратарят на Брайтън отрази опасен удар на Линдельоф, който определено трябваше да вкара. Малко след това обаче, феновете на домакините изтръпнаха, след като Мъри се оказа на чиста позиция в наказателното поле, но не успя да уцели добре топката и я прати встрани. 

И след като домакините оцеляха, бе ред на дежурния гол от Маркъс Рашфорд. В 42-ата минута младокът получи от Дало, с две отлични докосвания се освободи от пазача си, след което завъртя топката към далечния ъгъл, за да направи 2:0. Така той се разписа в 4-и пореден мач от Висшата лига, а двамата с Погба имат по 5 попадения след идването на Солскяер. 

След паузата ситуацията на терена не се промени и Юнайтед продължи да доминира и да пресира съперника. Марсиал бе на път да се измъкне при една ситуация, но бе спрян от Дънк. Лингард пък не стигна до подаване на Рашфорд. 

Червените дяволи действаха спокойно, но в 72-ата минута бяха наказани и интригата се върна. Прьопер центрира с външната част на крака, топката прехвърли Андоне, но попадна в Грос, който след отлично първо докосване я прати в мрежата и намали изоставането. 

Това стресна и Солскяер, който бе доста нервен на пейката. Домакините заиграха малко по-предпазливо, а норвежецът направи и смени. В 84-ата минута Андоне отклони с глава към вратата, но за Де Хеа нямаше проблеми и в крайна сметка домакините стигнаха до още един триумф. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VBIghuuFrgU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Манчестър Юнайтед – Брайтън 2:1
 
1:0 Погба 27 дузпа
2:0 Рашфорд 42
2:1 Грос 72
 
Манчестър Юн: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Джоунс, Дало, Матич, Ерера, Погба, Лингард (76 Мата), Марсиал (82 Лукаку), Рашфорд 
Брайтън: Бътън, Монтоя, Дъфи, Дънк, Бонг, Марч (60 Нокер), Стивънс, Прьопер, Грос (82 Каял), Локадиа, Мъри (60 Андоне)