Манчестър Юнайтед на Оле Гунар Солскяер продължава с невероятното си представяне, след като елиминира Арсенал от ФА Къп и се класира за 1/8-финалите на най-стария футболен турнир. Това стана след успех с 3:1 насред стадион "Емиратс" в Лондон и по този начин "червените дяволи" записаха осма поредна победа от осем мача във всички турнири под ръководството на норвежеца.

Първото полувреме се превърна в истински спектакъл и гостите вкараха два гола в рамките на 120 секунди след асистенции на Ромелу Лукаку. Белгийският стрелец първо изведе Алексис Санчес, който наказа бившия си отбор, а после подаде към Джеси Лингард и той удвои преднината на "червените дяволи". "Топчиите" все пак намалиха изоставането си в 43-ата минута чрез Пиер-Емерик Обамеянг.

След почивката интересните моменти бяха далеч по-малко, като логично Арсенал атакуваше повече. В края "артилеристите" хвърлиха всички сили в предни позиции и в 83-ата минута бяха наказани след смъртоносна контра, завършена от резервата Антони Марсиал. После нервите взеха връх и Сеад Кола Колашинац и Маркъс Рашфорд се сдърпаха, но бяха пожалени с жълти картони.


Мениджърът на лондончани Унай Емери направи три промени от победата с 2:0 над Челси. Петър Чех, Ейнсли Мейтланд-Найлс и Алекс Иуоби замениха съответно Бернд Лено, контузения Ектор Белерин и Матео Гендузи. Атаката поведе атомното дуо Пиер-Емерик Обамеянг и Александре Лаказет.

На вратата на Юнайтед застана Серхио Ромеро, а Люк Шоу действа отляво. В предни позиции Оле Гунар Солскяер заложи на Ромелу Лукаку и бившата звезда на Арсенал Алексис Санчес, който е напълно възстановен след травма. Джеси Лингард запази мястото си в състава.

Мачът започна спокойно и постепенно Арсенал се опита да наложи домакински натиск. Гостите отговориха с дълбока преса пред наказателното поле на Петър Чех, като най-деен беше Джеси Лингард. В 11-ата минута освиркваният от трибуните Алексис Санчес и Пол Погба направиха страхотно разиграване, при което френската звезда на "червените дяволи" се озова на отлична позиция. Опитният Чех обаче се хвърли в краката на халфа и изби топката.

В средата на полувремето "топчиите" получиха лоша новина, след като Сократис Папастатопулос се контузи и беше принудително сменен с Шкодран Мустафи. Първият точен удар дойде в 24-ата минута. Александър Лаказет с красив пас намери Алекс Иуоби, който стреля по диагонала, но в ръцете на Серхио Ромеро.

Юнайтед отговори в ответната атака. Лингард центрира отдясно, но сантиметри не достигнаха на изпуснатите от защитата Ромелу Лукаку и Погба да засекат във вратата. След половин час игра вече нямаше какво да спаси домакините. Лукаку с перфектен пас изведе Санчес, той финтира Чех и с изстрел от малък ъгъл откри резутата!

Чилийският нападател не отпразнува гола бурно, тъй като в продължение на 4 години носи екипа на Арсенал и в 122 мача във Висшата лига се разписа 60 пъти. И само 120 секунди след попадението на Санчес, "червените дяволи" пратиха големия си съперник в нокдаун. Преместилият се по десния фланг Лукаку беше изведен и подаде към Лингард, който с шут по земя направи 2:0 за Юнайтед!

При атаката обаче останаха съмнения за засада на белгийския национал, но такава не беше маркирана. В 43-ата минута Арсенал се върна в мача. Аарън Рамзи развинти няколко противници и с пас по земя към далечната греда намери Пиер-Емерик Обамеянг. Пред опразнената врата нападателят нямаше как да сбърка и се разписа в много важен психологически момент. И до края на полувремето лондончани наложиха свиреп натиск, но не стигнаха до изравняване.


Малко след подновяването на играта Арсенал пропусна златен шанс да изравни. Рамзи засече с глава от непосредствена близост, но Ромеро с чудесна намеса с една ръка изби. В 63-ата минута Унай Емери беше принуден да смени и другия си централен защитник. Лоран Косиелни беше ударен неволно с бутоните от Лукаку и след няколко минути медицинска помощ, напусна терена. На негово място се появи Матео Гендузи.

В 73-ата минута Ромеро отрази бомбен изстрел на Лаказет, после далечен удар на Гранит Джака мина далеч от целта. В 82-ата минута Юнайтед сложи точка на спора. При бърза контра Чех отрази шут на Погба, но резервата Антони Марсиал оформи крайното 3:1!  

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/TDKGtZXGst0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Арсенал – Манчестър Юнайтед 1:3

Голмайстори: 0:1 Санчес (31), 0:2 Лингард (33), 1:2 Обамеянг (43), 1:3 Марсиал (82)

Арсенал: Чех, Мейтланд-Найлс, Косиелни (64-Гендузи), Сократис (20-Мустафи), Колашинац, Рамзи, Джака, Торейра, Иуоби (64-Йозил), Обамеянг, Лаказет
Мениджър: Унай Емери

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Йънг, Байи, Линдельоф, Шоу, Ерера, Матич, Погба, Лингард (88-Джоунс), Лукаку (71-Рашфорд), Санчес (72-Марсиал)
Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Лондон, ст.: "Емиратс" 
Съдия: Крейг Полсън
Жълти картони: Косиелни, Колашинац, Гендузи (Арсенал); Йънг, Лингард, Рашфорд (Юнайтед)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pzITCpNzY9o" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>