Манчестър Юнайтед – Бърнли, мач от 24-ия кръг на Висшата лига, стадион „Олд Трафорд“, 22:00 часа, съдия Джонатан Мос

Под въпрос за Ман Юнайтед: Смолинг
Контузени за Ман Юнайтед: Рохо, Фелайни
Под въпрос за Бърнли: Брейди, Гудмундсон, Бардсли, Лоутън

Прогноза

Манчестър Юнайтед е абсолютен фаворит да продължи с възхода си и да постигне 9-а поредна победа във всички турнири и 7-а във Висшата лига, когато приеме Бърнли. 

Червените дяволи нямат спиране след идването на Оле Гунар Солскяер и няма никакви признаци, че успешната им серия ще приключи точно сега, въпреки че Виненочервените се подобриха напоследък. 

Топ 4 вече а само на 3 точки и евентуален успех на Юнайтед поне временно ще изкачи отбора пред Челси преди двубоя на Сините утре, което обаче ще ги постави под напрежение и точно това ще иска да постигне и 45-годишния норвежец. 

Наставникът може да стане първият, който печели първите си 7 мача във Висшата лига начело на даден клуб и да надмине постиженията на Карло Анчелоти и Пеп Гуардиола, което окончателно ще го превърне в легенда за феновете. 

Победата над Арсенал за ФА Къп увеличи оше повече увереността в лагера на Червените дяволи, които в последните си 8 мача срещу Бърнли имат 5 победи и 3 равенства и 6 сухи мрежи. 
 
Съперникът спечели 10 точки от последните си 4 мача и с това възроди надеждите си за спасение, но Виненочервените изобщо не са стабилни в защита и не се вижда как ще спрат разигралия се домакини. 
 
Маркъс Рашфорд и Пол Погба разцъфнаха след идването на Солскяер и отново се очаква да бъдат в основата на поредния успех. Хората на Шон Дайш не са печелили на „Олд Трафорд“ в 19 поредни мача, а сега трудно могат да се надяват дори и на равенство. 
 
Резултат: Манчестър Юнайтед – Бърнли 3:0