Манчестър Юнайтед си върна мястото в топ 4, след като обърна Саутхямптън на своя „Олд Трафорд” и постигна успех с 3:2

Със спечелените три точки „червените дяволи” се възползваха от грубата грешка на Арсенал и са 4-и в класирането с актив от 58 пункта, като тимът е на 3 точки от третия в таблицата Тотнъм.

Валери откри за „светците” в 26-ата минута, а Перейра изравни за Юнайтед в 54-ата.

Лукаку бе точен в 59-ата и в крайна сметка донесе обрата на тима си.

Уорд-Прауз обаче изравни в 75-ата минута и мачът вървеше към равенство, но Ромелу вкара победния гол в 89-ата минута.

В продължението домакините получиха правото да изпълнят дузпа, но пък Погба пропиля наказателния удар. 


Още в 5-ата минута гостите трябваше да треперат, тъй като центриране на Перейра се получи нещо като удар и в крайна сметка Гън се намеси решаващо, а броени минути след това след получило се разбъркване в наказателното поле той спаси и удар на Погба от няколко метра.

В 25-ата минута гостите шокираха "червените дяволи", след като Валери вкара фантастично попадение. Той отправи разкошна тупалка малко преди десния ъгъл на наказателното поле и "препарира" Де Хеа, който нямаше как да реагира.

В 40-ата минута Лукаку можеше да изравни, но не успя да вкара след удар от точката на дузпата, а до почивката нямаше повече попадения.

Все пак второто полувреме започна отлично за Юнайтед и в 54-ата минута Перейра успя да изравни, след като една топка достигна до него и той напредна с нея, а след това с хубав удар я прати в левия ъгъл на противниковата врата.

Лукаку направи обрата в мача пълен в 59-ата минута. Той бе изведен от Перейра в наказателното поле и преодоля противников бранител, а след това прати топката във вратата.

Всичко вървеше чудесно за домакините, но те получиха голям удар в 75-ата минута. Уорд-Прауз изравни след феноменален гол от фаул.

Все пак Юнайтед напомни за времената на сър Алекс и показа онзи характер, който показваше тогава. В 89-ата минута Лукаку с удар от дъгата прати топката във вратата на гостите и така отново им даде аванс, а в продължението Пол Погба изпусна дузпа и можеше да направи още по-изразителен успеха на тима си. 

Манчестър Юнайтед – Саутхямптън 3:2
0:1 Валери 26
1:1 Перейра 54
2:1 Лукаку 59
2:2 Уорд-Прауз 75
3:2 Лукаку 89

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Погба, Перейра (82 – Фред), МакТоминей, Санчес (52 – Далот), Лукаку, Рашфорд

Саутхямптън: Гън, Йошида (90+2 – Галахър), Бертранд, Вестергаард, Беднарек, Валери, Ромеу, Редмънд, Хойберг, Уорд-Прауз, Остин (63 – Армстронг)