Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели, че е останал изненадан от поканата на ръководството на "червените дяволи" поеме тима, тъй като въпреки че преди това норвежецът сериозно се издъни в английската Висша Лига.

Специалистът ръководеше Кардиф Сити през 2014 година, когато отборът отпадна от елита. Последва лош старт на сезона за тима в Чемпиъншип и Солскяер напусна поста си, след като прекара само девет месеца начело. 

След това норвежецът се завърна в родината си, където оглави тима на Мьолде, а през декември замени Жозе Моуриньо като временен мениджър на Юнайтед.

"Това никога не ми е излизало от главата, това е работа - мечта. Разбира се, че е така. След онова, което се случи в Кардиф, не мислех, че ще я получа.

Очевидно са следили работата ми. Ед Удуърд проведе голямо проучване, разговаря с хора, които ме познават, познават клуба, с който работех. И тогава те поеха риска. 

Обичам да опровергавам критиците. Винаги съм вярвал, че трябва да направя всичко по силите си. Това е моята отговорност като треньор на Юнайтед.

Не зависи от мен да реша дали отговарям на стандартите на този клуб или не, но тук, на "Олд Трафорд", до тези играчи, се чувствам като у дома си", каза Солскяер.