Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов заяви, че приоритет за клуба през летния трансферен прозорец трябва да бъде привличането на централния бранител на Аякс Матайс де Лихт, който е сред целите на Барселона, Байерн Мюнхен и Ювентус.

Според българина "червените дяволи" се нуждаят и от още един човек в средата на терена, който да даде повече свобода на Пол Погба.

"Манчестър Юнайтед даде доста пари през последните години, така че клубът трябва да подходи внимателно и да обмисли добре как ще харчи. В атака с Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал, Ромелу Лукаку и Джеси Лингард отборът има всичко нужно, но мисля, че се нуждае от подсилване на две други позиции - в центъра на отбраната и в средата на терена, за да може да бъде дадена повече свобода на Пол Погба в нападение", каза цитираният от БТА Бербатов пред сайта на известен букмейкър.

"Имената, които се споменават в защита, са доста, като Хари Магуайър и Тоби Алдервейрелд са постоянно свързвани с трансфер на "Олд Трафорд". Аз харесвам много и двамата, защото са солидни играчи и могат спокойно да изнасят топката. Но играчът, който искам да видя в Манчестър, е Матайс де Лихт от Аякс. Всеки голям клуб в Европа го желае."

"Гледах го срещу Реал Мадрид и той изглежда като истинска находка. Толкова е уверен и сигурен за играч на неговата възраст. Освен това съм сигурен, че съотборникът му в националния отбор Върджил ван Дайк ще му каже достатъчно хубави неща за Висшата лига, така че се надявам Де Лихт да избере английски клуб, в който да продължи кариерата си", каза още Бербатов.