Галерия

Джейсън Санчо (Борусия Дортмунд)

<p>Джейсън Санчо (Борусия Дортмунд)</p>

Манчестър Юнайтед планира да назначи технически директор, който да помага на мениджъра Оле Гунар Солскяер, съобщават английските медии. 

Засега не е ясно кои са в списъка, но идеята е за началото на новия сезон норвежецът да разполага със сериозна подкрепа по отношение селекцията. 

Новият човек в клуба ще бъде натоварен и със задачата да представи дългосрочен план за развитието на академията и ще отговаря и за нейното попълване с таланти. 

Предишният бос Жозе Моуриньо бе твърдо против подобна позиция и искаше да контролира всичко, но след уволнението му ситуацията се промени и шефовете вече работят по намирането на най-подходящите кандидати за поста. 

„Да, с мен ще се консултират отново идването на новия технически директор. Комуникацията ми със собствениците е много добра и вече обсъждаме редица имена, но не аз ще взема финалното решение“ заяви наскоро Оле. 

В същото време до дни се очаква помощниците на Солскяер – Майк Филън, Майкъл Карик и Киърън Маккена също да получат постоянни договори, което ще увеличи стабилността и спокойствието около първия отбор.