Бъдещето на Ромелу Лукаку в Манчестър Юнайтед е несигурно и то ще се реши след края на сезона. Това обяви агентът на футболиста пред „Скай Спортс“. 

Белгиецът пристигна с големи очаквания през 2017-а и оттогава има 42 гола в 90 мача. През последните месеци обаче има спад във формата му, което доведе до сериозно време на пейката за сметка на силно играещия Маркъс Рашфорд. Така не е сигурно, че 25-годишният играч ще изпълни контракта си, от който остават още 3 години. 

„На този етап той е фокусиран върху края на сезона. Битката за третото и четвъртото място е много оспорвана, така че ще оставим въпроса за бъдещето му, след като кампанията приключи“ заяви Федерико Пасторело. 

Вижте класирането във Висшата лига 

„Това е втората му година в отбора, като има договор за още 3, така че да почакаме и да видим какво ще стане. Все пак той е човек, който обича да опознава различни култури и различен футбол. Иска да се докаже на различни места, така че бъдещето му наистина е отворено, но сега не е времето да говорим за него“ добави той. 

„Ромелу харесва Италия. Като се интересуваше много от местното първенство. Наистина сега Висшата лига е №1 в света, но преди време най-добрия шампионат бе италианският и всеки искаше да играе там. Реал Мадрид и Барселона също са атрактивни, а и Бундеслигата е много силна“ каза още агентът на Лукаку.