Давид де Хеа ще бъде на вратата на Манчестър Юнайтед срещу Хъдърсфийлд в неделя, потвърди мениджърът Оле Гунар Солскяер. 

Испанският страж направи серия грешки напоследък, последната от които срещу Челси и отнесе много критики, като се чуха призиви да бъде пратен на пейката. Дори и да е имал подобно намерение обаче, Солскяер няма как да го изпълни заради контузията на втория вратар Серхио Ромеро на тренировката вчера. 

„Давид тренира добре през тази седмица и ще играе. През сезона той е фантастичен и въпреки проблемите в края, трябва да ги преодолее. Имали сме и по-добри периоди по отношение на вратарите, но Давид е готов за неделя“ заяви Оле. 

Де Хеа допусна директни грешки, които доведоха до 3 гола в последните 4 мача на Червените дяволи. Преди това той имаше толкова неточности общо за предишните си 4 сезона в отбора. Юнайтед се нуждае от две задължителни победи до края, за да има шанс да попадне в Топ 4 при евентуални грешки на конкурентите. 

„Ние трябва да планираме нещата, както ако се класираме за Шампионската лига, така и ако не успеем. Много агенти ни казват, че техните клиенти искат да играят за Манчестър Юнайтед, което е хубаво и съм сигурен, че добрите дни ще се върнат“ добави Солскяер.