Младите футболисти на Манчестър Юнайтед ще получат възможност да покажат на какво са способни през следващия сезон, обяви мениджърът Оле Гунар Солскяер. 
 
Норвежецът даде дебют на Мейсън Грийнууд в последния кръг от Висшата лига, а също така държи под око Тахит Чонг, Анхел Гомес и Джеймс Гарнър, които също записаха участие за първия тим. 
 
„Мога да кажа, че за тях ще е хубаво да направят цял сезон под наем и да играят редовно, но може би въпреки това най-доброто място за тези момчета е тук и да тренира с най-добрите  в света“ заяви Солскяер. 
 
„Именно в такава обстановка ние успяваме да ги направим най-добрите и за това има много примери. Има обаче и такива, които са били пращани в други отбори за година и са се връщали като мъже. Нека да видим какво ще решим за тези момчета, но сега мога да кажа, че повечето от тях ще бъдат тук през следващия сезон и ще получат своите шансове“ добави той. 
 
Срещу Кардиф 17-годишният Грийнууд стана най-младият играч на Юнайтед, който стартира в мач от Висшата лига и според наставника той ще получи пълната подкрепа от феновете. 
 
„Футболистите знаят, че това е заложено в нашата история и традиции. Те ще получат шанс и привържениците ще покажат, че са зад тях. С това обаче идват и очакванията, но младите играчи са важни за нас и ние трябва да се грижим за тях правилно“ каза още Солскяер.