Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд е заинтригуван от възможността да стане технически директор на клуба, ако все пак такава позиция бъде открита. 

Рио игра 12 години при Червените дяволи и е един от хората, с които е разговаряно относно относно поста, макар че ръководството на Юнайтед все още обмисля дали да постави такъв човек до Оле Гунар Солскяер. 

„Всичко зависи от облика на работата. Мисля, че все още в Ман Юнайтед не са изяснили напълно какви ще бъдат отговорностите на новия пост и има много неща, които да се обсъждат“ заяви Фърдинанд. 

„Разбира се подобна роля няма как да не е привлекателна, тъй като ще помогнеш за изграждането на един от най-големите отбори в света. Отговорността обаче, е огромна и ти трябва да си наясно какво точно искаш да направиш още преди да се заемеш с работата“ добави той. 

„Не мисля, че в един клуб почти всички решения трябва да бъдат направени с мисъл за цялостния футболен процес от  човек, който разбира от нещата“ изтъкна Рио, който смята, че клубът е загубил посоката си на развитие след раздялата със Сър Алекс Фъргюсън през 2013-а, след което завърши само 2 пъти в Топ 4. 

„Ман Юнайтед все още търси идеологията си. Необходимо е да има нещо, в което да вярват звездите и екипа в един клуб. В Ливърпул Юрген Клоп създаде подобно нещо. В Ман Сити го направи Гуардиола. На тях обаче им бе позволено да го направят, тъй като получиха време“ каза още Фърдинанд, който освен това счита, че Франк Лампард ще бъде идеалният мениджър на Челси.